Θα ήταν ίσως υπερβολικό να υποστηρίξει κάποιος ότι αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι από τους χειρότερους όλων των εποχών.

Ωστόσο, η διοργάνωση παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό και ιδού κάποιες από τις «μαύρες τρύπες». Οι Βρετανοί ναι μεν υποσχέθηκαν τα πάντα, αλλά προσφέρουν ελάχιστα και φάνηκαν κατώτεροι των προσδοκιών.

Μόνον οι πολύ… υποψιασμένοι αντιλαμβάνονται ότι διεξάγονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Πού η γιορτή άλλων εποχών; Η σήμανση είναι λέξη άγνωστη για τους διοργανωτές, ενώ οι χορηγοί φρόντισαν να «ντύσουν» δρόμους με διάφορες ταμπέλες. Να τονιστεί εδώ ότι στο περίφημο μετρό του Λονδίνου μόνο μια μικρή ροζ γραμμή ενημερώνει περισσότερο τους επιβάτες για τους Αγώνες. Παράλληλα, οι ολυμπιακές λωρίδες που καλύπτουν αρκετά μίλια, μάλλον δημιουργούν πρόβλημα παρά εξυπηρετούν το κοινό. Ο λόγος; Δεν δόθηκαν άδειες στους εργαζομένους, ο συνωστισμός είναι στην ημερήσια διάταξη και οι γκρίνιες αποτελούν μόνιμο σύντροφο των οδηγών. Φυσικά, αξίζει και μια αναφορά στους εθελοντές: οι Βρετανοί θέλησαν να «ανοίξουν το παιχνίδι» και να εντάξουν στη διοργάνωση αλλοδαπούς. Θεμιτό και άπαντες δείχνουν ευγενικοί και χαμογελαστοί – έστω κι αν λείπει το ζεστό ελληνικό χαμόγελο. Ωστόσο, οι αλλοδαποί κάποιες φορές αδυνατούν να κατευθύνουν σωστά τον κόσμο με αποτέλεσμα να επικρατεί μίνι κομφούζιο και σχετικό μπέρδεμα.

Οσον αφορά το θέμα των άδειων εξεδρών, ακόμη κι εδώ οι διοργανωτές έσφαλαν στους υπολογισμούς τους. Μιλούσαν για sold out και ξέχασαν πως στα πρωινά αγωνίσματα τα μέλη της ολυμπιακής οικογένειας προτιμούν να κάνουν βόλτες στους δρόμους και όχι να εμφανίζονται στις κερκίδες. Αλλά το ζήτημα αυτό εξελίσσεται σε μείζον για τη διοργάνωση. Με όλα τα ανωτέρω ως δεδομένα, ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στη συνέχεια των Αγώνων. Ποιος ξέρει… Ακόμη και το λάθος με τις σημαίες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας μπορεί να μοιάζει με πταίσμα!