Εκτός από οδηγίες, προτείνουν στους επισκέπτες να αποφύγουν αυτές τις ημέρες να επισκεφθούν κατά τις ώρες αιχμής τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα του Λονδίνου!

Σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και ιδιαίτερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στη διοργάνωσή τους (λόγω της πολυπλοκότητας και του τεράστιου αριθμού αθλητών και επισκεπτών) υπάρχουν για τους διοργανωτές οι «D-Days».

Πρόκειται για τις κομβικές ημέρες που κρίνουν πολλά όσον αφορά την τύχη των ίδιων των Αγώνων. Μετά την τελετή έναρξης λοιπόν που ήταν ο πρώτος μεγάλος σκόπελος για τους διοργανωτές, η χθεσινή ημέρα αποτέλεσε τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο.

Θυμίζουμε ότι ήταν η πρώτη εργάσιμη ημέρα στο Λονδίνο από την έναρξη των Αγώνων και στο αρχηγείο του οργανισμού συγκοινωνιών της βρετανικής πρωτεύουσας υπήρχε οργασμός εργασίας από το Σαββατοκύριακο.

Βλέπετε οι πρόχειροι υπολογισμοί έκαναν λόγο για ταυτόχρονη πραγματοποίηση σε ώρα αιχμής τουλάχιστον 3.000.000 δρομολογίων (χρησιμοποίησαν τα μέσα 1.000.000 επισκέπτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι) και ήδη εκδόθηκαν ειδικές οδηγίες με σημάνσεις σε κεντρικά σημεία συγκοινωνιών (σταθμούς μετρό, τρένων, λεωφορείων).

«Μην αναβάλετε τη διαδρομή σας, όμως καλύτερα να ελέγξετε και τις εναλλακτικές λύσεις που έχετε μέσα από το σάιτ μας, διότι στη διάρκεια των Αγώνων οι γραμμές θα είναι υπερφορτωμένες» επισημαίνει η σχετική πινακίδα που έχει αναρτηθεί σε όλους τους σταθμούς των γρήγορων τρένων που εξυπηρετούν και αεροδρόμια μεταξύ άλλων.

Με 10 αγωνίσματα να διεξάγονται χθες όλη την ημέρα σε διάφορα σημεία του Λονδίνου και τα 30 μίλια ολυμπιακών λωρίδων να μειώνουν αισθητά τις εναλλακτικές διαδρομές στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, μπορεί να καταλάβει κάποιος την αγωνία των ανθρώπων των συγκοινωνιών.

«Είναι το πρώτο πραγματικό τεστ για το σύστημα συγκοινωνιών του Λονδίνου» είπε ένας από τους εκπροσώπους του συγκεκριμένου οργανισμού Τομ Εντουαρντς μιλώντας στο BBC. Αλλωστε και ο ίδιος έχει την περιέργεια να δει εάν οι κάτοικοι του Λονδίνου θα αλλάξουν τις συνήθειές τους στις μετακινήσεις για να δώσουν λίγο χώρο αυτές τις ημέρες στους επισκέπτες.

«Αποφύγετε τη γέφυρα του Λονδίνου» είναι μια από τις οδηγίες που αναφέρεται τόσο στο Ιντερνετ όσο και σε σταθμούς, καθώς εκεί στον συγκεκριμένο σταθμό αναμενόταν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδιαίτερα μεταξύ των ωρών 12.00-15.00.

«Με εκατοντάδες χιλιάδες θεατές να επισκέπτονται τις αθλητικές εγκαταστάσεις κατά μήκος της πρωτεύουσας είναι προτιμότερο ο κόσμος να αποφύγει να επισκεφθεί αξιοθέατα ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής» είπε ο γενικός διευθυντής του μετρό Μάικ Μπράουν και πρόσθεσε: «Θα είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσουν να επιβιβασθούν σε τρένο τις πρωινές ώρες στη γέφυρα του Λονδίνου ή στο Πικαντίλι, όπου περνούν οι γραμμές για το Γουίμπλεντον». Απαγορευτικό χθες υπήρχε και για την πλατεία Τραφάλγκαρ, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Πάντως χθες σε όλους τους σταθμούς, εκτός από αυξημένη κίνηση, υπήρχε πολύ προσωπικό που προσπαθούσε να μοιράζει τον κόσμο ομοιόμορφα στις πλατφόρμες προκειμένου να μη συμβεί κάποιο ατύχημα. Οι γραμμές του Jubilee και του Doclands Light Railway ήταν αυτές που δέχτηκαν τον περισσότερο κόσμο.

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι επισκέπτες κατεβαίνουν και ανεβαίνουν τις σκάλες από τα δεξιά δημιουργεί έξτρα καθυστέρηση καθώς πέφτουν πάνω στους Λονδρέζους που εκ των πραγμάτων έχουν μάθει να κινούνται στην αριστερή λωρίδα!