«Εχουμε μπει σε πολύ τρομακτικούς καιρούς. Στην Ελλάδα ο κόσμος δεν έχει να φάει. Οι άνθρωποι παντού φοβούνται. Και τι συμβαίνει όταν ο κόσμος είναι φοβισμένος; Δείχνει τον διπλανό του και λέει «φύγε από εδώ, είσαι η αιτία, εσύ είσαι το πρόβλημα»».

Με αυτό το μικρό πολιτικό – κοινωνικό της σχόλιο (και τη… δική της ματιά στην Ελλάδα) η Μαντόνα από τη σκηνή του θεάτρου Olympia στο Παρίσι έκανε την κίνησή της ώστε να δείξει ότι δεν ζει στον κόσμο της, αλλά τη νοιάζουν τα προβλήματα των συνανθρώπων της και δεν κάνει πως δεν βλέπει τις συνέπειες της κρίσης.

Αντί όμως να δώσει μια πλούσια παράσταση και να ευχαριστήσει το κοινό, κατάφερε να κάνει έξαλλους τους θαυμαστές της – πολλοί ζητούσαν τα λεφτά τους πίσω – δίνοντας μια συναυλία μόλις 45 λεπτών.

Στην ίδια συναυλία (δεύτερη μέσα σε λίγο διάστημα στο Παρίσι έπειτα από εκείνη στο Σταντ Ντε Φρανς) η Μαντόνα, φορώντας γαλλικό μπερέ, βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει τη συμπάθειά της σε «μια Γαλλία που είναι ανοιχτή στις μειονότητες και στους καλλιτέχνες», όπως είπε. Μάλιστα τραγούδησε και το «Je t’ aime moi non plus».

Η αγάπη της για τη Γαλλία, δήλωσε, ξεκινά με τα χρόνια της επανάστασης, γιατί κι εκείνη νιώθει πως είναι μια επαναστάτρια.

Στο θέμα με τους ακροδεξιούς της Γαλλίας, που άρχισε από την προηγούμενη παριζιάνικη συναυλία της, δεν έδωσε συνέχεια. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε δείξει από τη σκηνή μια φωτογραφία της αρχηγού τους Μαρίν Λεπέν με μια σβάστικα στο πρόσωπό της. Και η Λεπέν δήλωσε μετά πως θα καταθέσει μήνυση. Είπε μόνο: «Ξέρω ότι έχω κάνει μια κυρία Μαρίν Λεπέν να θυμώσει πολύ μαζί μου» και πρόσθεσε πως η πρόθεσή της δεν ήταν να δημιουργήσει εχθρούς.