ΛΟΝΔΙΝΟ – Αποστολή: Γιάννης Λαμπίρης

Τη Δευτέρα, θα δώσει τον πρώτο (και ελπίζουμε όχι τελευταίο) νοκ άουτ αγώνα της στην φάση των «64» με αντίπαλο την Ινδή Λαεσχράμ. Ήδη όμως είναι νικήτρια αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτός είναι ο πρώτος σημαντικός αγώνας της μετά το Πεκίνο λόγω αποχής επειδή γέννησε !

Βλέπετε με τον σύζυγό και προπονητή της Αλέξανδρο Νασούλα, που γνωρίζονται από το 1995 μέσω των αγώνων άρχισαν την κοινή πορεία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ το 2000 όπου μάλιστα ήταν αρραβωνιασμένοι. Κάποια στιγμή έπρεπε να μεγαλώσουν και την οικογένεια και εκεί: «Βάλαμε στο πρόγραμμα τα παιδιά που το θέλαμε πάρα πολύ» μας λεει η ελληνίδα πρωταθλήτρια.

«Μετά το 2004 ήρθε στον κόσμο η Μαρία και μετά το 2008 ο Χάρης» μας λεει και καμαρώνει, αν και τα παιδιά λείπουν και στους δύο. «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε προλάβει να τα χαρούμε πολύ, με τους αγώνες και τις υποχρεώσεις, απλά τουλάχιστον έτσι η Ευαγγελία είχε το χρόνο αμέσως μετά τη γέννα να είναι μαζί τους τα πρώτα χρόνια» προσθέτει ο προπονητής και άντρας της που ελπίζει να τα χαρούν τώρα περισσότερο, αλλά μάλλον υπολογίζει χωρίς τον…ξενοδόχο, αφού η Ευαγγελία Ψάρα κάνει εξάσκηση για σάμπα !

«Ναι δεν είναι κακό να μάθω και λίγη σάμπα, γιατί θέλω να είμαι και στο Ρίο το 2016. Όσο τουλάχιστον με αντέχουν τα πόδια μου να είμαι παρούσα. Σήμερα δεν μπορούσα να ανοίξω το τόξο όπως το άνοιγα στην Αθήνα. Και μετά το ξεκίνημα μέτρησε η κούραση με αποτέλεσμα να αγωνιστώ περισσότερο με την εμπειρία. Είναι δύσκολο όταν μένεις τόσο καιρό εκτός μεγάλων αγώνων» μας λεει, την ώρα που ο σύζυγος σκέφτεται τον επόμενο αγώνα: «Πάντα όταν είναι σε πίεση λειτουργεί καλά. Θα πάει πολύ καλύτερα τη Δευτέρα, θυμηθείτε το. Την ξέρω πλέον και με ξέρει απ’ έξω και αυτό μας βοηθάει πολύ στην προετοιμασία και στους αγώνες, αλλά όλα τελειώνουν εδώ. Ακόμα και μια διαφωνία ή κάτι άλλο με το που τελειώνει το αγωνιστικό κομμάτι γυρίζουμε στο οικογενειακό. Απλά ακόμα και από τον τρόπο που θα ανασάνει την καταλαβαίνω πλέον εάν νοιώθει καλά στον αγώνα».