«Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, συνοδεύεται από νέες απαιτήσεις και νέους εκβιασμούς για λήψη επώδυνων μέτρων.

Με τις ιδεολογικές τους εμμονές, οι εκπρόσωποι της τρόικας, συνεχίζουν τον ίδιο καταστρεπτικό «μονόδρομο», που έχει φέρει ένα βήμα πριν το κοινωνικό και οικονομικό κραχ, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Η συνταγή τους, ακραία λιτότητα και εσωτερική υποτίμηση, οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση, σε πιο μεγάλα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας για να ρωτήσει τον πρωθυπουργό:

«Εχει συμφωνήσει σε νέες επώδυνες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και το ετήσιο πλαφόν 1500 ευρώ στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Μετά την ομολογία του κ. Ρουμελιώτη ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει παταγωδώς εξακολουθεί να επιμένει στην πιστή εφαρμογή του εκ μέρους της χώρας μας; Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τις ηγεσίες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, για μία έκτακτη σύνοδο κορυφής, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση;».

«Νέα μέτρα κοινωνικού σφαγιασμού»

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, σχολιάζοντας τη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων που, όπως αναφέρει, «απεργάζονται τα νέα μέτρα κοινωνικού σφαγιασμού και ισοπέδωσης».

«Ολα όσα με ψεύτικες διακηρύξεις προθέσεων απέρριπταν προεκλογικά, τώρα αποτελούν τη συνισταμένη της κυβέρνησης. Η συμφωνία τους στα νέα μνημονιακά μέτρα είναι συμφωνία στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στη διάλυση της παιδείας, της υγείας, των δημόσιων αγαθών» αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Ο στόχος περί «επιμήκυνσης» της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι συνώνυμος με την επιμήκυνση της λιτότητας, η «επαναδιαπραγμάτευση» και τα «ισοδύναμα μέτρα» δεν είναι τίποτα άλλο παρά λέξεις κενές περιεχομένου, τις οποίες οι κυβερνητικοί εταίροι αναμασούν υποκριτικά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση αδιέξοδη πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και χαρακτηρίζει τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη «εκτελεστικούς λογιστές».

Το ΚΚΕ, με τη σειρά του, αναφέρει: «Αποδεικνύεται ότι όλα αυτά τα μεγάλα λόγια για αναδιαπραγμάτευση και για διεκδίκηση μέσα στην ΕΕ δε χωράνε» και τονίζει ότι δεν πρόκειται να συζητήσει για κανένα μέτρο σε βάρος του λαού.