Κούβα

Τα μέλη της οικογένειας του γνωστού κουβανού αντιφρονούντα Οσβάλντο Πάγια, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή σε αυτοκινητικό δυστύχημα, ισχυρίζονται ότι το αυτοκίνητό του οδηγήθηκε εσκεμμένα εκτός δρόμου. Κατά τη διάρκεια της κηδείας του Πάγια χτες, συνελήφθησαν δεκάδες αντιφρονούντες όταν άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του καθεστώτος.

Βουλγαρία

Μια καλοσυντονισμένη ομάδα τρομοκρατών ευθύνεται για το χτύπημα στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς κατά το οποίο σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, εκ των οποίων πέντε ισραηλινοί τουρίστες. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, η ομάδα προετοίμαζε το χτύπημα για σχεδόν έναν μήνα.

Ισραήλ

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νετανιάχου, Σαούλ Μοφάζ, δήλωσε ότι οι προσπάθειες του ισραηλινού Πρωθυπουργού να στρατολογήσει πολεμοχαρείς αντάρτες που ανήκουν στον πρώην εταίρο της κυβέρνησης, το κόμμα Καντίμα, στοχεύουν στη δημιουργία συναίνεσης στο υπουργικό συμβούλιο για μια επίθεση στο Ιράν.

Ρωσία

Σπάνια δικαστική νίκη για τον φυλακισμένο πρώην μεγιστάνα του πετρελαίου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, καθώς ένας από τους ανώτερους δικαστές διέταξε το δικαστήριο να εξετάσει την έφεση στην καταδίκη του για κατάχρηση και ξέπλυμα χρήματος.

Ινδία

Πέντε χιλιάδες κυβερνητικοί στρατιώτες, με εντολή να πυροβολήσουν τους ταραξίες, στάλθηκαν στη Βορειοανατολική Ινδία σε μια προσπάθεια να καταπνίξουν τις συγκρούσεις που ξέσπασαν λόγω εδαφικών διαφορών. Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 22 άνθρωποι και έχουν καεί τουλάχιστον 80 σπίτια.