Μέσω ειδικού γκρουπ που είχαν φτιάξει στο facebook είχε στηθεί ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στις ελληνικές φυλακές. Αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε ένας 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Τρικάλων που έχει ήδη συλληφθεί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εγκέφαλος της «επιχείρησης» που διακινούσε ναρκωτικά, πουλούσε κινητά και φορτιστές στις φυλακές, αλλά αναλάμβανε και συμβόλαια θανάτου, είναι ένας 37χρονος Ελληνας ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Αλικαρνασσού για κλοπές και ληστείες.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, που χθες τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ήταν ο συνδετικός κρίκος για τις δύο μεγάλες συμμορίες που δρούσαν με «στρατηγεία» τις φυλακές των Τρικάλων και της Αλικαρνασσού.

Στο αυτοκίνητό του την ημέρα της σύλληψής του βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. από το 2010 είχε περάσει μέσα στις φυλακές Τρικάλων τουλάχιστον 1 κιλό ηρωίνης. Από εκεί τα ναρκωτικά «ταξίδευαν» στα υπόλοιπα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Οι παραλήπτες των ναρκωτικών πλήρωναν τις δόσεις τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε ο σωφρονιστικός υπάλληλος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., οι καταθέσεις του ξεπερνούν τα 160.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα κελιά 23 κρατουμένων των φυλάκων Τρικάλων που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα, βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα.

Κινητό τηλέφωνο βρέθηκε και στην κατοχή του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού που κρατείται στις ίδιες φυλακές.

Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και μια καθηγήτρια κοινωνιολογίας η οποία παρέδιδε μαθήματα στους έγκλειστους των φυλακών. Η καθηγήτρια φέρεται να είχε συνάψει ερωτική σχέση με κρατούμενο και το κύκλωμα τη χρησιμοποιούσε για να εισάγει στο σωφρονιστικό κατάστημα κινητά και ναρκωτικά.