Εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα που ίσως φέρουν το κόμμα αντιμέτωπο με προσωπικές πικρίες και γκρίνιες.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να οριστούν ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ οι Μανόλης Κεφαλογιάννης και Μάκης Βορίδης και η Σοφία Βούλτεψη.
Ενδιαφέρον θα έχει εάν θα στηθεί ή όχι «κάλπη» για την εκλογή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας - θέση για την οποία προαλείφεται ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή Θανάσης Μπούρας. Στελέχη του κόμματος προκρίνουν μια πιο χαλαρή διαδικασία εκλογής αφού δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος, φοβούμενα μήπως σε περίπτωση που στηθεί κάλπη υπάρξουν και κάποια λευκά ψηφοδέλτια - όπως είχε γίνει στην εκλογή του προηγούμενου γραμματέα της ΚΟ κ. Τασούλα.
Εάν οι τοποθετήσεις σε θέσεις-κλειδί στη Βουλή αναμένεται να περάσουν χωρίς τριγμούς, δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και για τη θέση του γραμματέα του κόμματος, η εκλογή του οποίου θα γίνει την Πέμπτη από την Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.
«Εκλεκτός» μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, παρότι για ορισμένα στελέχη της Συγγρού μεταξύ των υποψηφίων Νίκου Νικολόπουλου, Παναγιώτη Αδρακτά, Νικήτα Κακλαμάνη και Φίλιππου Ταυρή, ο τελευταίος έχει το προβάδισμα. Υποψήφιος θα είναι και ο νεοκλεγείς βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας. Οι υποψηφιότητες Νικολόπουλου και Κακλαμάνη θεωρούνται μάλλον «αδύναμες», το ίδιο και του κ. Αδρακτά ο οποίος έχασε αρκετή από την εκλογική του δύναμη στην Ηλεία. Για τον γραμματέα συνδικαλιστικού της ΝΔ κ. Ταυρή αντιθέτως υπάρχουν αρκετοί που υπογραμμίζουν την «αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά του στα οργανωτικά» των εκλογικών αναμετρήσεων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από