Βουνό τα προβλήματα στη μουσική βιομηχανία εδώ και καιρό. Οι πωλήσεις έχουν πάρει τη μεγάλη κατηφόρα και τα σημάδια για το μέλλον δεν είναι καθόλου ευοίωνα για τα οικονομικά της δισκογραφίας. Και η γκρίνια απόλυτα δικαιολογημένη. Οι διαμαρτυρίες έρχονται και πάλι τώρα από την πλευρά των δισκάδικων, που οι πωλήσεις τους μέσα στο καλοκαίρι δεν λένε να ξεπαγώσουν. Τι χρειάζεται; Μια Αντέλ ίσως; ρωτάνε με νόημα.

Διαμαρτύρονται έντονα για την τακτική της δισκογραφίας να κυκλοφορεί τα πιο αναμενόμενα άλμπουμ όλα μαζί μέσα σε συγκεκριμένες περιόδους, όπως για παράδειγμα τον Σεπτέμβριο ή πριν από τις γιορτές. Για μεγάλο διάστημα ελάχιστα πράγματα κινούνται.

Στη νέα αυτή κίνηση διαμαρτυρίας ηγούνται τα HMV, τα μεγάλα καταστήματα μουσικής – και όχι μόνο – επισημαίνοντας πως μέχρι τώρα μέσα στο 2012 οι πωλήσεις της μουσικής έχουν παρουσιάσει πτώση 12%.

Δείτε ωστόσο τι συνέβη με την Αντέλ, λένε οι δισκοπώλες. Η Αντέλ κυκλοφόρησε το άλμπουμ της Ιανουάριο, μήνα που θεωρείται «πεθαμένος» για τις πωλήσεις. Και όμως η βρετανίδα τραγουδίστρια πούλησε εντυπωσιακά! Αυτό (επισημαίνουν από την πλευρά τους οι δισκογραφικές) είχε να κάνει και με το γεγονός ότι η Αντέλ έβγαλε τον δίσκο της σε εποχή που δεν υπήρχαν αντίπαλοι και τράβηξε έτσι την προσοχή του κοινού. Μια Αντελ μας σώζει, λένε τώρα στα δισκάδικα.

Μέσα στον Σεπτέμβριο, πάντως, πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα άλμπουμ τους μεγάλα ονόματα, όπως οι Muse, oι Killers, oι Μumford & Sons, o Will.i.am, οι XX και οι Pet Shop Boys. Δύο από αυτούς μάλιστα την ίδια μέρα. Αραγε – ρωτάνε από τα καταστήματα – νομίζουν οι εταιρείες ότι ο κόσμος έχει τα χρήματα να τ’ αγοράσει όλα αυτά μαζί; Και μάλιστα δυο δυο;