Στα συντρίμμια του υπεραστικού λεωφορείου αναζητούν οι Αρχές τις απαντήσεις για το δυστύχημα στη Χίο που κόστισε τη ζωή σε τρεις επιβάτες ενώ άλλοι εννέα τραυματίστηκαν. Η Αστυνομία και εμπειρογνώμονες του υπουργείου Μεταφορών εξετάζουν με κάθε προσοχή τι συνέβη και το λεωφορείο αν και κινούνταν με μικρή ταχύτητα και σε ανηφόρα, ξέφυγε από την πορεία του. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που ανέφερε πως είδε φλόγες να ξεπηδούν από τη ρόδα του λεωφορείου λίγο πριν από την πτώση του. «Δεν μπορούσα να κουμαντάρω το λεωφορείο. Δεν μπορούσα να το στρίψω» υποστήριξε στους αστυνομικούς ο οδηγός.

Το υπεραστικό λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο προς την πόλη της Χίου. Κοντά στο χωρίο Συκιάδα και ενώ το λεωφορείο, σύμφωνα με τους επιζήσαντες επιβάτες, κινούνταν με ταχύτητα που δεν ξεπερνούσε τα 30-40 χιλιόμετρα, ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, έσπασε την προστατευτική μπάρα και έπεσε σε χαράδρα βάθους τεσσάρων μέτρων. Σχεδόν αμέσως ξέσπασε φωτιά στο όχημα, το οποίο και διαλύθηκε από τις εκρήξεις που ακολούθησαν.

Τρεις επιβάτες, ένα ζευγάρι που είχε έρθει στο νησί από την Αθήνα για τις καλοκαιρινές διακοπές και η Μαρία Πασσαλή, γνωστή χαράκτρια της Χίου, βρήκαν τραγικό θάνατο. Πέντε έφηβοι ηλικίας 16-19 ετών που είχαν έρθει στη Χίο από την Αμερική για τις διακοπές τους ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να βγουν από τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες. Ακολούθησε ο οδηγός και τρεις ακόμη επιβάτες.