Την άνοιξη του 2008 ο ελληνικός αθλητισμός κλονίστηκε από τα θετικά σε αναβολικά δείγματα 11 αθλητών της εθνικής ομάδας άρσης βαρών. Τέσσερα χρόνια αργότερα η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Επειτα από αναβολές η δίκη θα πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο, ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 παραγράφονται τα αδικήματα.

Το κατηγορητήριο στρέφεται κατά του τότε ομοσπονδιακού προπονητή, των αθλητών, του τότε γιατρού και προέδρου της Υγειονομικής Επιτροπής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, ενός φαρμακοποιού και ενός ιδιοκτήτη γυμναστηρίου και εισαγωγέα συμπληρωμάτων διατροφής. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου «με συμβουλές και παραινέσεις, πειθώ και φορτικότητα» προκάλεσε τη λήψη απαγορευμένης ουσίας από τους αθλητές που πιάστηκαν. Ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου με έδρα τη Λάρισα φέρεται να εισήγε από την κινεζική εταιρεία Auspure Biotechnology Co. Ltd την ουσία μεθυλτριενολόνη, την οποία κατόπιν έστελνε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον Χρήστο Ιακώβου. Ο φαρμακοποιός με κατάστημα στην περιοχή Κολοκυνθούς κατηγορείται ότι λάμβανε την ουσία μέσα σε πλαστικούς φακέλους και με τη χρήση χειροκίνητης καψουλιέρας την τοποθετούσε σε κάψουλες των 500 mg., χρώματος λευκού και πρασίνου. Στη συνέχεια αυτές κατέληγαν στους αθλητές της άρσης βαρών. Μετά την ανακοίνωση των θετικών δειγμάτων ακολούθησαν μέσα στο 2008 και άλλα κρούσματα ανίχνευσης μεθυλτριενολόνης στον στίβο και στην κολύμβηση. Σύμφωνα με το ΕΣΚΑΝ, τα επόμενα χρόνια και άλλος αθλητής βρέθηκε θετικός στην ίδια ουσία.

Στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων, όταν είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος, ο Χρήστος Ιακώβου αναφέρει ότι σε συμφωνία με τον γιατρό των εθνικών ομάδων άρσης βαρών είχε αποφασίσει να εισάγει νόμιμα και καθαρά βοηθήματα (βιταμίνες και αμινοξέα) για τους αθλητές. Αντί για σκευάσματα, ο ίδιος και ο γιατρός συμφώνησαν να παραγγείλουν τις πρώτες ύλες από κάποια φαρμακευτική αποθήκη για να είναι καλύτερης ποιότητας. Το 2007 απευθύνθηκαν στον εισαγωγέα από τη Λάρισα και του ζήτησαν να τους βρει ένα αμινοξύ, το οποίο έβρισκαν με δυσκολία στην αγορά. Η παραγγελία έφτασε τελικά από την κινεζική εταιρεία, το όνομα της οποίας αναφέρεται και στο κατηγορητήριο. Οι πρώτες ύλες δίνονταν στη συνέχεια στον φαρμακοποιό για να τις μετατρέψει σε κάψουλες. Σύμφωνα με το υπόμνημα του Χρήστου Ιακώβου, η πρώτη παρτίδα από την Κίνα δεν περιείχε κάτι το απαγορευμένο, αφού οι αθλητές στους οποίους χορηγήθηκε ελέγχθηκαν και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Οσοι αθλητές όμως κατανάλωσαν τη δεύτερη παρτίδα βρέθηκαν ντοπαρισμένοι. Ο Χρήστος Ιακώβου κάνει λόγο για τραγικό λάθος της εταιρείας και επικαλείται το email της εταιρείας όπου μια υπάλληλος με το όνομα Σου Λι ζητεί συγγνώμη για «λάθος αποστολή άλλου σκευάσματος».