Τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης εισηγήθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Σιφωνιός, τονίζοντας ότι στα αιτήματα του σωματείου προστίθεται και το αίτημα για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την είσοδο του εργοστασίου.

Στην ομιλία του, ο κ. Σιφωνιός είπε ότι στη «Χαλυβουργία με τα ΜΑΤ γίνεται πρόβα για την αντιμετώπιση που θα έχουν και οι άλλοι αγώνες» και ζήτησε την υποστήριξη «όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων».

Εξέφρασε την άποψη ότι «το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας δεν θα δουλεύει παρά μόνο στη φαντασία των αστικών ΜΜΕ» και πρόσθεσε ότι «εργοδοσία κυβέρνηση, Δικαιοσύνη, κατασταλτικοί μηχανισμοί, είναι αδίστακτοι εχθροί των εργατών».

Ο κ. Σιφωνιός κατέληξε λέγοντας ότι «κανένας χαλυβουργός δεν θα δουλέψει, αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας» και σημείωσε πως «όποιος το κάνει θα στιγματιστεί για όλη του τη ζωή».

Από το πρωί του Σαββάτου επικρατεί ηρεμία στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, μετά την ένταση της Παρασκευής, καθώς έπειτα από εννέα μήνες κινητοποιήσεων των εργαζομένων η μονάδα άνοιξε με εντολή του εισαγγελέα και παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Η είσοδος στο εργοστάσιο είναι ελεγχόμενη από την αστυνομία και επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πρόθεση να εργαστούν.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Πήλιο κατήγγειλε την επέμβαση των ΜΑΤ στον Ασπρόπυργο, κάνοντας λόγο για «φοβερό συγχρονισμό της μιντιακής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «για λόγους συμβολικούς κάποιοι αποφάσισαν ξαφνικά μετά από εννέα μήνες και ενώ υπήρξε μία προσπάθεια συνεννόησης ώστε να σταματήσει ο αγώνας χωρίς να γυρίσουν ηττημένοι οι απεργοί στα σπίτια τους (…) ότι πρέπει να τσακιστεί αυτός ο αγώνας».

Το απόγευμα της Παρασκευής ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ διοργάνωσαν συλλαλητήριο στην γέφυρα Ασπροπύργου και πορεία διαμαρτυρίας προς το εργοστάσιο. Το ΠΑΜΕ οργανώνει επίσης συλλαλητήριο στις 19.30 το απόγευμα της Δευτέρας στην Ομόνοια.

Κατά την επιχείρηση ανοίγματος του εργοστασίου, το πρωί της Παρασκευής, συνελήφθησαν έξι απεργοί, στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.