Οι άνθρωποι που ζουν στον καταυλισμό είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της περασμένης χρονιάς από τον οποίο η χώρα δεν έχει ακόμα συνέλθει.
Ο ΟΗΕ επισήμανε «για άλλη μια φορά ότι η κατάσταση στην δυτική Ακτή Ελεφαντοστού είναι πολύ σοβαρή».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν να διεξαχθεί αμέσως έρευνα για τα επεισόδια. «Οι ΗΠΑ καλούν κατεπειγόντως την κυβέρνηση της Ακτής Ελεφαντοστού και την UNOCI (την αποστολή των κυανόκρανων του ΟΗΕ στην χώρα) να λάβουν άμεσα μέτρα για να
εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών στην περιοχή», ανέφερε η αμερικάνικη πρεσβεία.

Η περιοχή των συνόρων με τη Λιβερία παραμένει η πιο ασταθής στη χώρα μετά τον τερματισμό της σύρραξης τον Απρίλιο του 2011. Μαχητές και μισθοφόροι πιστοί στον ανατραπέντα πρώην πρόεδρο Λοράν Γκμπαγκμπό, που αρνήθηκε να παραχωρήσει την εξουσία μετά τις εκλογές του 2010, τις οποίες είχε χάσει, είχαν περάσει στη Λιβερία και, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περνούν τα σύνορα κι εξαπολύουν συχνά επιθέσεις.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περίπου 86.000 άνθρωποι παραμένουν εκτοπισμένοι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Στην πλειονότητά τους ζουν με οικογένειες που τους φιλοξενούν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από