Ξεχάστε τον Μπάτμαν και τον Ρόμπιν. Στις ΗΠΑ, που προετοιμάζονται για τις εκλογές του Νοεμβρίου, το έργο είναι Μπάτμαν και Ρόμνεϊ. Και οι Ρεπουμπλικανοί έχουν γίνει έξαλλοι επειδή πιστεύουν πως η καινούργια ταινία του ανθρώπου-νυχτερίδα με τίτλο «The Dark Knight Rises» γυρίστηκε από τους «αριστερούς» του Χόλιγουντ για να βοηθήσει τον Μπαράκ Ομπάμα να παρουσιάσει με αρνητικό τρόπο τον Μιτ Ρόμνεϊ.

«Ξέρετε πώς ονομάζεται ο κακός της ταινίας; Μπέιν (Bane)!» ουρλιάζει από το μικρόφωνό του ο δημοφιλής δεξιός σχολιαστής Ρας Λίμπο. «Και ξέρετε πώς ονομάζεται η εταιρεία του Ρόμνεϊ για την οποία έχει γίνει τόσος λόγος; Μπέιν (Bain)!». Η ορθογραφία είναι διαφορετική, όμως οι λέξεις προφέρονται το ίδιο. Δεν μπορούν να προσποιούνται ότι πρόκειται για σύμπτωση, λένε οι Ρεπουμπλικανοί. Ολόκληρη η προεκλογική εκστρατεία στρέφεται γύρω από την εταιρεία Μπέιν. Είναι η εταιρεία που έκανε δισεκατομμυριούχο τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο αγοράζοντας προβληματικές επιχειρήσεις και «εξυγιαίνοντάς» τις με απάνθρωπες περικοπές προσωπικού. Ο Ρόμνεϊ λέει πως έτσι ανακάμπτει η οικονομία. Ο Ομπάμα λέει πως έτσι πλούτισε ο Ρόμνεϊ, στο πετσί των απολυμένων. Και οι μοναδικές θέσεις εργασίας που δημιούργησε η Μπέιν ήταν στο εξωτερικό – εκεί όπου βρίσκονται και οι λογαριασμοί που ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος δεν θέλει να αποκαλύψει.

Ο Μπαράκ έχει ήδη διατυπώσει τις κατηγορίες του σε ένα σποτ, το οποίο έχει τις περισσότερες επισκέψεις στο Διαδίκτυο. Και τώρα, καταγγέλλει η Δεξιά, έρχεται να τον βοηθήσει ο ίδιος ο Μπάτμαν. Το γεγονός ότι ο Μπέιν είναι ένας τριαντάρης, δεν πτοεί τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας.

Αλλωστε και το θέμα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν βοηθάει. Προτού περάσει από σίδερο και φωτιά την Γκόθαμ Σίτι, ο κακός Μπέιν προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο – όπως έκανε η Μπέιν του Ρόμνεϊ! – της εταιρείας του Μπρους Γουέιν, δηλαδή του επιχειρηματία που μεταμορφώνεται σε Μπάτμαν και ο οποίος έχει αποφασίσει να επενδύσει, οποία σύμπτωση, στην πράσινη οικονομία που τόσο αγαπάει ο Μπαράκ.