Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν απέφυγε ποτέ τα μεγάλα λόγια κάθε φορά που άλλαζε φανέλα! Στην προχθεσινή του παρουσίαση από την Παρί Σεν Ζερμέν είπε πάλι ότι θέλει να γράψει ιστορία και χαρακτήρισε τη νέα του ομάδα ως ντριμ τιμ! Την ίδια ώρα, φουντώνουν οι αντιδράσεις για τις υψηλές αποδοχές του.

Μη φανταστείτε ότι ο Σουηδός επιθετικός πρωτοτύπησε! Τα ίδια λόγια τα έχει επαναλάβει και άλλες φορές στο παρελθόν:

Το 2004 μεταγράφηκε από τον Αγιαξ στη Γιουβέντους. Τότε είχε πει: «Μετά τη Γιουβέντους το τίποτα! Θέλω να μείνω εδώ για πάντα. Είναι σαν να είσαι στην κορυφή». Πέρασαν δύο χρόνια και μετακόμισε στο Μιλάνο και την Ιντερ: «Το μέλλον μου είναι στην Ιντερ. Θα μείνω εδώ 99,9% για να νικάει η ομάδα».

Τρία χρόνια αργότερα ταξίδεψε στη Βαρκελώνη. Τι είπε για την Μπαρτσελόνα; «Είναι ο καλύτερος από όλους τους μεγάλους συλλόγους. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ».

Ενα χρόνο αργότερα η Μπαρτσελόνα τον έστειλε στη Μίλαν: Τι σύμπτωση! «Η Μίλαν είναι το μέλλον μου και εδώ θα κλείσω την καριέρα μου». Κάτι ανάλογο ψιθύρισε και προχθές για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Στη Γαλλία όμως οι αντιδράσεις για τον ετήσιο μισθό τού 30χρονου επιθετικού (13 εκατ. ευρώ) συνεχίζονται, και αυτή τη φορά ήταν η σειρά του υπουργού Προϋπολογισμού Ζερόμ Καουζάκ να τοποθετηθεί: «Οι αριθμοί δεν είναι απλά υπερβολικοί, αλλά χυδαίοι, σε μια εποχή που ο κόσμος κάνει σκληρή προσπάθεια εξαιτίας της κρίσης».

Ανάλογη ήταν και η δήλωση της πρώην υπουργού Αθλητισμού Ροσελίν Μπασελό: «Μου προκαλεί αγανάκτηση και σχεδόν αηδία να βλέπω τέτοιες απίστευτες αμοιβές, όταν οι μικρές ομάδες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους».