Στις υπηρεσίες του κ. drin drin είχαν προσφύγει μεταξύ άλλων μεγάλες εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και ασχολούνται με το εμπόριο, μεταφορές αλλά και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. «Πολλές εταιρείες πρόσφεραν στους υπαλλήλους τους δωρεάν κινητά τηλεφωνά, αλλά ήθελαν να γνωρίζουν τι κάνουν, πού κινούνται, ποιους συναντούν και τι λένε. Επίσης, πολλοί συνέταιροι ζητούσαν το ίδιο πρόγραμμα. Για τον λόγο αυτό είχαν ζητήσει την εισαγωγή του λογισμικού παρακολούθησης», είπε ο 33χρονος κατηγορούμενος στους αστυνομικούς.

Στην πελατεία του υπήρχαν και πολλοί που ήθελαν απλά να παρακολουθούν το έτερό τους ήμισυ, όταν είχαν αμφιβολίες για τα νυχτοπερπατήματά του. Στις περιπτώσεις αυτές σύζυγος ή εραστής/ερωμένη περνούσαν μια βόλτα από το γραφείο του 33χρονου και του ζητούσαν να «εμφυτεύσει» στο ολοκαίνουργιο smartphone το λογισμικό. Ο 33χρονος είχε και μηχάνημα συσκευασίας, τύλιγε και πάλι στις ζελατίνες το τηλέφωνο που κατέληγε ως ωραιότατο δώρο στα χέρια του θύματος.

«Εμένα μου ζητούσαν να περάσω το λογισμικό σε περιπτώσεις όπου γονείς ήθελαν να παρακολουθούν τις ενέργειες και την επικοινωνία των ανήλικων παιδιών τους, οικογένειες που ήθελαν να έχουν τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης για τον εντοπισμό υπερηλίκων, με προβλήματα υγείας, και τέλος άτομα που ζητούσαν την άμεση διερεύνηση της κάθε υπόθεσης, για την προσωπική τους χρήση και ενημέρωση», υποστήριξε ο 33χρονος με καταγωγή από την Κρήτη, που άνοιξε το γραφείο πριν από 4 χρόνια και πολύ σύντομα κατάφερε να κυριαρχήσει στον χώρο των ερευνών.

Ενας δεύτερος τρόπος εισαγωγής του λογισμικού ήταν μέσω αποστολής ενός SMS το οποίο περιείχε κωδικοποιημένο τον κοριό. «Μπορούσε να είναι ένα απλό μήνυμα, το οποίο όμως ήταν φτιαγμένο από τον 33χρονο ώστε να εγκαθιστά το λογισμικό. Με το που το άνοιγε το θύμα άρχιζε η παρακολούθησή του», λέει στα «ΝΕΑ» ένας από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που παρακολούθησε τα «φροντιστήρια» του 33χρονου στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ. Ενας άλλος τρόπος ήταν να μεταφερθεί το πρόγραμμα μέσω Bluetooth. Αυτό τον τρόπο χρησιμοποιούσαν πολύ συχνά άτομα που παρακολουθούσαν συγγενικά τους πρόσωπα.

Από τη στιγμή της εγκατάστασης το πρόγραμμα κατέγραφε, εφόσον το επιθυμούσε αυτός που το παράγγελνε, όλες τις κλήσεις, τα μηνύματα, τα MMS, τα email και όποιο αρχείο αντάλλασσε ο παρακολουθούμενος. Επίσης, ενεργοποιούσε την υπηρεσία γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) και έδινε συνεχώς το στίγμα του πού βρισκόταν το θύμα. Ο παρακολουθών είχε τη δυνατότητα να επιλέγει ποιο από τα αρχεία ήθελε να καταγραφούν στον υπολογιστή του.