Η Microsoft αποχώρησε από την κοινή επιχείρηση με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC στην οποία ανήκε ο ιστότοπος MSNBC.com. Ετσι, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικών στον κόσμο είναι τώρα ελεύθερη να δημιουργήσει τη δική της on line υπηρεσία ειδήσεων, την οποία θα λανσάρει το φθινόπωρο.

Με το «διαζύγιο» αυτό διαλύθηκε ένας «γάμος» 16 ετών ανάμεσα στη Microsoft Corp. και το NBC News, το οποίο ανήκει σήμερα στην Comcast Corp. Η «σχέση» άρχισε να χαλάει το 2005, όταν η Microsoft πούλησε στο NBC το μερίδιό της στο καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Οι όροι της συμφωνίας για το διαζύγιο δεν αποκαλύφθηκαν. Οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» επικαλέστηκαν ανώνυμες πηγές οι οποίες είπαν πως η Microsoft θα λάβει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια σε αντάλλαγμα για το μερίδιό της (50%) στην κοινή επιχείρηση. Το MSNBC.com μετονομάστηκε σε NBCNews.com και ο ιστότοπος θα μεταφέρει την έδρα του από το επιτελείο της Microsoft στο Ρέντμοντ της Πολιτείας της Ουάσιγκτον στην έδρα του NBC News στη Νέα Υόρκη. Το on line διαζύγιο οφείλεται στην επιθυμία των δύο εταίρων να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο του ψηφιακού μέλλοντός τους, καθώς το Ιντερνετ γίνεται ένα ολοένα και σημαντικότερο κομμάτι των επιχειρήσεών τους. Και το γεγονός ότι συμμετείχαν σε κοινή επιχείρηση έδενε τα χέρια τόσο της Microsoft όσο και του NBC. Η Microsoft αντιδρούσε κυρίως στη συμβατική δέσμευσή της να εμφανίζει στους ιστότοπούς της αποκλειστικά περιεχόμενα του MSNBC.com.