Την ώρα που ο Θωμάς Μαύρος δήλωνε «θα αναλάβω πρόεδρος αν η ΑΕΚ σωθεί», στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο περίμεναν εναγωνίως την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λεονάρντο και τα λεφτά από την Κορέα για να μπορούν να κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Στην ΑΕΚ υπολογίζουν πως από τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου στη Χιουντάι θα μπουν στο ταμείο της ΠΑΕ περί τα 950.000 ευρώ. Και θέλουν το θέμα να κλείσει άμεσα.

Στο μεταξύ, αρκετοί από τους φίλους της ΑΕΚ αναμένουν τις εξελίξεις στα διοικητικά προκειμένου να αποφασίσουν να συνδράμουν οικονομικά την αγαπημένη τους ομάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν θέλουν να δώσουν τη δεδομένη στιγμή χρήματα και έπειτα από ένα μήνα να διαπιστώνουν πως αυτοί που θα τα διαχειριστούν είναι εκείνοι που έφεραν την ομάδα σε αυτή την άθλια κατάσταση (Αδαμίδης, Κασνακίδης, Παππάς, Νοτιάς, σαπόρτερ κ.λπ.).

Κάτω από αυτό το πρίσμα, η χθεσινή τοποθέτηση του Θωμά Μαύρου αποκτά βαρύνουσα σημασία. Γιατί πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αν ο Μαύρος, εκτός της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, αναλάβει τη διοίκηση της ΠΑΕ, τότε ακόμη και οι πιο δύσπιστοι θα κάνουν την κίνησή τους.

Στο μεταξύ ο Βαγγέλης Βλάχος συνεχίζει την ψυχοφθόρο διαδικασία των δοκιμών παικτών οι οποίοι ενδεχομένως θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα. Ομως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι σοβαρό στον ορίζοντα και πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως στην ΑΕΚ θα εξαντλήσουν και την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου προκειμένου να συγκροτήσουν το ρόστερ της νέας περιόδου.

Ο Παυλής δεν φαίνεται να έχει τύχη, ενώ σε ό,τι αφορά τον 24χρονο αμυντικό μέσο του ΠΑΟΚ, τον Σταύρο Τσουκαλά, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται από τον Δώνη και ο Δικέφαλος του Βορρά τού έχει δώσει το ελεύθερο να αναζητήσει τη νέα ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του.