Ο Στέφαν Λασμέ από την Γκαμπόν, με θητεία σε Παρτίζαν, Μακάμπι, Αγία Πετρούπολη και Ομπραντόριο, συμμετείχε στο Summer League του ΝΒΑ και είναι το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού.

Ο Αφρικανός (Γκαμπόν), για τον οποίο έγραψαν πρώτα «ΤΑ ΝΕΑ» προχθές, στο Λας Βέγκας δεν δοκιμαζόταν για το ΝΒΑ αλλά τελικώς δοκίμαζε την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι. Ο 29χρονος (2,03 μ.), που καλύπτει και τις δύο θέσεις της φροντ λάιν – αλλά περισσότερο το «4» -, συμμετείχε με τους Σέλτικς τους οποίους θα εγκαταλείψει, χωρίς να αγωνιστεί στα επόμενα ματς, από τη στιγμή που θα υπογράψει το συμβόλαιο που του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός.

Οι Πράσινοι εξασφαλίζοντας, αντί 400.000 δολαρίων, την υπογραφή του Λασμέ, συμπληρώνουν τη θέση του πάουερ-φόργουορντ και για την ολοκλήρωση της φροντ λάιν θα αποκτήσουν έναν ακόμη παίκτη που θα μπορεί υπό προϋποθέσεις να παίξει και στις δύο θέσεις των ψηλών. Ενας τέτοιος παίκτης είναι ο Γκιστ, που δεσμεύεται όμως με συμβόλαιο στη Φενέρ αλλά είναι σε διαπραγματεύσεις για να το σπάσει. Ο ΠΑΟ δεν θέλει να εμπλακεί, αφού οι Τούρκοι δύσκολα θα του πληρώσουν μέρος του 1 εκατ. που έχει λαμβάνειν για να ενισχύσει ομάδα που θα βρουν αντίπαλο στον όμιλο της Ευρωλίγκας, και για αυτό παρακολουθεί διακριτικά την υπόθεση σκανάροντας την αγορά για άλλες λύσεις.

Εκείνο όμως που πλέον «καίει» τον ΠΑΟ μετά την άρνηση του Μαυροειδή είναι η στελέχωση της ελληνικής εξάδας που θα απαρτίζει τη 12άδα. Με τους Διαμαντίδη, Σχορτσιανίτη, Μπράμο, Τσαρτσαρή και κατά πάσα πιθανότητα Ξανθόπουλο, Πελεκάνο θα δημιουργηθεί 12άδα με μικρό ροτέισον, για αυτό οι Πράσινοι επανήλθαν για τον Περπέρογλου. Η νέα πρόταση είναι βελτιωμένη αλλά προβληματίζει τον διεθνή παίκτη, προφανώς σχετικά με τη διάρκεια ή άλλους όρους της και η απάντησή του δεν μπορεί να εκτιμηθεί ποια θα είναι. Θετική ή αρνητική δηλαδή! Ο Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε ότι είναι η οριστική και επομένως δεν μπορεί να αυξηθεί ή να τροποποιηθεί και ο «Πέρπε» καλείται να αποφασίσει.

n Κινέζο περιφερειακό, Αμερικανούς για τη θέση του πόιντ γκαρντ και τη φροντ λάιν αναζητεί ακόμη ο ΠΑΟ, που έκανε χθες νέα πρόταση και στον ατζέντη του Γιασικεβίτσιους, ο οποίος είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Μπαρτσελόνα. Το πρόβλημα για τους Καταλανούς είναι ότι ζητά διετή συμφωνία.