Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά σε ό,τι αφορά το επεισόδιο με τον Ζοζέ Μουρίνιο, μετά το τέλος του περσινού δεύτερου τελικού για το ισπανικό Σούπερ Καπ. Ο Μουρίνιο είχε χτυπήσει στο μάτι τον τότε βοηθό του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά τελικά η ομοσπονδία αποφάσισε την άρση της τιμωρίας του προπονητή της Ρεάλ.

«Δεν έχω άσχημη σχέση με τον Μουρίνιο» είπε χθες ο Βιλανόβα, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα κουραστικό να συζητά για αυτό το θέμα έναν χρόνο μετά.

Ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα υποστήριξε ότι θα ήταν εξαιρετικό για την ομάδα αν πρόσθετε στο ρόστερ έναν παίκτη για τη μεσαία γραμμή, ο οποίος θα είναι σε θέση να παίξει σε διαφορετικές θέσεις.

«Ο Χάβι Μαρτίνεθ είναι ο τύπος του παίκτη που αναζητούμε, όπως και αρκετοί άλλοι, όμως αν δεν βρούμε κάτι, θα φέρουμε κάποιον από τη δεύτερη ομάδα» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν χρειάζονται επιθετικό επειδή έχουν αρκετές λύσεις.

Αναφέρθηκε και στον νεαποκτηθέντα Ζόρντι Αλμπα (είναι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας) λέγοντας πως το μόνο που τον ανησυχεί είναι πως δεν θα έχει αρκετές ημέρες για ξεκούραση.

Επίσης, ρωτήθηκε και για τον Ντεουλοφέου, που ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. «Προς το παρόν είναι παίκτης για τη δεύτερη ομάδα. Η εξέλιξή του όμως δείχνει ότι μπορεί να παίξει στην πρώτη ομάδα».

Την ίδια στιγμή, στη Βαρκελώνη ασχολούνται και με έναν 9χρονο Ιρλανδό, τον Ζακ Γκίλσεναν, ο οποίος εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και ήδη απέκτησε το προσωνύμιο «Ιρλανδός Μέσι»! Ο πιτσιρικάς εντοπίστηκε πρώτα από την Τότεναμ, αλλά πρόλαβε η Μπαρτσελόνα. Ετσι, τώρα θα μετακομίσει με την οικογένειά του στη Βαρκελώνη.

Στο μεταξύ, ο δεύτερος τελικός του ισπανικού Σούπερ Καπ αναμένεται να διεξαχθεί μία ημέρα νωρίτερα (29 αντί 30 Αυγούστου), ύστερα από αίτημα της UEFA. Και αυτό επειδή στις 30/8 θα διεξαχθεί στο Μονακό η εκδήλωση για τον κορυφαίο παίκτη της περιόδου 2011-2012 και μεταξύ των υποψηφίων είναι ένδεκα παίκτες από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.