Για την κυρία Μέρκελ, «ορισμένες χώρες στην Ευρώπη έχουν ακόμη πολύ δουλειά» μέχρι να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών και έτσι να ξεπεράσουν την κρίση του χρέους και την κρίση της ανταγωνιστικότητας.

«Παρατηρούμε πλέον ότι δεν πάμε καλά παρά μόνο εάν οι Ευρωπαίοι γείτονές μας πηγαίνουν κι αυτοί καλά» πρόσθεσε η Καγκελάριος μιλώντας για τη χώρα της.

Η δήλωση, πάντως, προκάλεσε αναστάτωση στις αγορές συναλλάγματος. Το ευρώ καταποντίσθηκε στις αγορές ξένου συναλλάγματος κάτω από τα 1,2250 δολάρια για τέσσερις ώρες αφότου η Ανγκελα Μέρκελ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του κόμματός της την δήλωση.

Οι αγορές συναλλάγματος εξέλαβαν τη δήλωση Μέρκελ ως δείγμα δυσπιστίας για το μέλλον του ευρώ και άρχισαν μαζικές πωλήσεις συναλλάγματος, τονίζουν χρηματιστηριακοί κύκλοι στη Φρανκφούρτη.

Αρχικά εντός της ημέρας η ισοτιμία του ευρώ είχε φθάσει το 1,23 δολάριο, όμως μετά τις δηλώσεις της Καγκελαρίου η τάση ανατράπηκε και η πτώση έφθασε στο 1,2217 δολάριο, προτού ανακάμψει τέσσερις ώρες αργότερα και πλέον βρισκόταν σταθερά πάνω από το 1,2250 δολάριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από