Η Μάγιερ ήταν το Νο 20 στη Google και ένα από τα λίγα πρόσωπα που «έβγαιναν» περισσότερο στη δημοσιότητα, γι’ αυτό η κίνηση της Yahoo προκάλεσε έκπληξη αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να προσελκύσει κορυφαία στελέχη κόντρα στους βασικούς ανταγωνιστές της, Google και Facebook.

Η 37χρονη Μάγιερ, για χρόνια ήταν υπεύθυνη για την εμφάνιση και την αίσθηση των πιο δημοφιλών προϊόντων της Google, όπως της μηχανής αναζήτησης, του Gmail, του Google News και του Google Images.  

Πρόσφατα τέθηκε επικεφαλής υπηρεσιών όπως του Google Maps, εποπτεύοντας πάνω από 1.000 εργαζόμενους. Επίσης, ήταν μέλος της στενής ομάδας που συνομιλούσε με τους συνιδρυτές της Google, τον Λάρι Πέιτζ και του Σεργκέι Μπριν.   

Με τη ανάληψη της θέση της διευθύνουσας συμβούλου, η Μάγιερ συμπεριλαμβάνεται στη μικρή λίστα των γυναικών της Silicon Valley που κατέχουν ανώτατες θέσεις.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται η Μεγκ Γουίτμαν, εκτελεστική διευθύντρια της Hewlett-Packard, η Βιρτζίνια Ρόμετι, επικεφαλής της ΙΒΜ και η Σέριλ Σάντμπεργκ, επικεφαλής στο κέντρο επιχειρήσεων του Facebook.  

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από