Με άκρως δελεαστικές τιμές προσφέρεται στην ελληνική αγορά το νέο Skoda Citigo.

Το λιλιπούτειο όχημα – που έχει ως δίδυμο αδελφάκι του το VW Up! – κοστίζει από 8.990 ευρώ ή 8.387 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το τρικύλινδρο μοτέρ του 1 λίτρου σε δύο διαφορετικές εκδόσεις από πλευράς ισχύος: 60 και 75 ίππων.

Οι χώροι είναι αρκετά άνετοι για τέσσερα άτομα ενώ ο χώρος αποσκευών ξεκινά από 251 έως 959 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Οσοι επιλέξουν την έκδοση με το πακέτο GreenTec – που κοστίζει 400 ευρώ επιπλέον – θα έχουν σύστημα start/stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης και ελαστικά με μειωμένη αντίσταση κύλισης.

Με το συγκεκριμένο πακέτο η κατανάλωση πέφτει στα 4,1 λτ./100 χλμ. ενώ δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας αφού οι εκπομπές CO2 είναι στα 95 γρ./χλμ.

Στην ελληνική αγορά διατίθεται με τρία επίπεδα εξοπλισμού, easy, urban και lounge. Προαιρετικά, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να το παραγγείλουν και με το καινούργιο σύστημα υποβοήθησης πέδησης City Safe Drive το οποίο φροντίζει να φρενάρει αυτόματα το όχημα όταν ο οδηγός είναι π.χ. αφηρημένος και με ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα.