Ο κ. Χατζηδάκης, όπως δήλωσε, αναζητά λύσεις σε βασικά προβλήματα, όπως το πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά και η συνέχιση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι κρίσιμοι μήνες και σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το σύνολο των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την απορρόφησης του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Προσπαθούμε, όπως ξέρετε, να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών με προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, με άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, με προσπάθεια για να ξεκολλήσει το ΕΣΠΑ και να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα.

»Θα έχουμε και τις επόμενες ημέρες πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τα ζητήματα αυτά, σε σχέση με τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης.

»Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι κρίσιμοι μήνες για τη δουλειά μας, για τις προτεραιότητές μας, αλλά παράλληλα και για το χειρισμό διαφόρων προβλημάτων που βρήκαμε με το «καλημέρα». Ένα τέτοιο πρόβλημα, είναι το μείζον θέμα της ρευστότητας. Ένα άλλο, επίσης, πρόβλημα είναι η καυτή πατάτα με τους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους».