Περισσότερες από 60 πυρκαγιές ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της χώρας το Σαββατοκύριακο. Στο δάσος του Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη, η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς και πολιτών, οι οποίοι έσπευσαν με κάθε μέσο να βοηθήσουν, είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.

Εξι πυροσβεστικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και περίπου 100 πυροσβέστες περιόρισαν και έσβησαν τη φωτιά, που είχε προλάβει όμως να κάψει περίπου 50 στρέμματα του περιαστικού δάσους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις τρεις το μεσημέρι στην επάνω πλευρά της περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των κόμβων του Αγ. Παύλου και της Νεάπολης. Το σημείο από όπου ξέσπασε η φωτιά, οδηγεί τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα προκλήθηκε από το αναμμένο τσιγάρου κάποιου οδηγού.

Λόγω των ξηρών χόρτων και του ανέμου που έπνεε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, οι φλόγες προχώρησαν προς το δάσος και σήμανε συναγερμός. Εκτός από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προσέτρεξαν αρκετοί πολίτες κρατώντας φτυάρια και κλαδιά και ζητώντας από τους πυροσβέστες να χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση της κατάσβεσης.

Φωτιά σε δασική έκταση ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Τριανταφυλλιά Σερρών. Εσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τις Σέρρες, τη Νιγρίτα και το Σιδηρόκαστρο, οι οποίες έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο και την έσβησαν πριν επεκταθεί.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής σε δασικές εκτάσεις στο Πικέρμι Αττικής και στη Ριτσώνα.

Η φωτιά στο Πικέρμι που έκαψε πεύκα και πουρνάρια κοντά σε σπίτια τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο αργότερα από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, και Ζάκυνθο.