Επί της ουσίας ο Βαγγέλης Βενιζέλος επιχειρεί ασκήσεις ισορροπίας επιθυμώντας να απορροφήσει τους κραδασμούς – έστω τους μικρούς – που καταγράφηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των επιλογών του για τη στελέχωση της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας. Και προήλθαν πρωτίστως από την άρνηση της Τόνιας Αντωνίου να συμμετάσχει στην Οργανωτική Γραμματεία καθώς επιθυμούσε να ενταχθεί στην Πολιτική Γραμματεία αλλά και τα δηκτικά σχόλια της Εύας Καϊλή ότι δεν δέχεται κομματικούς διορισμούς.

Επιτελείς της Ιπποκράτους διαμηνύουν ότι «όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στην ανασύσταση του Κινήματος δεν θα μείνει εκτός» με την επισήμανση ότι «οι όποιες γκρίνιες προκλήθηκαν έχουν γίνει κατανοητές» επιχειρώντας να δείξουν ότι «όλοι χωράνε» στο νέο ΠΑΣΟΚ που συγκροτεί ο πρόεδρος του κόμματος.

Εντός της εβδομάδας ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση της Επιτροπής Υποστήριξης και Παρακολούθησης κυβερνητικού έργου στην οποία, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα». Οπως αναφέρουν, θα συγκροτείται από έμπειρα στελέχη και εν ενεργεία βουλευτές. Διακριτό ρόλο στην εν λόγω επιτροπή αναμένεται να έχει ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Επίσης ώς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν και οι γραμματείς τουλάχιστον τεσσάρων ή πέντε τομέων από το σύνολο των 17 που σχεδιάζει να συγκροτήσει ο κ. Βενιζέλος. Οι γραμματείς μαζικών κινημάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικού και Επικοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά τους υπευθύνους των 13 περιφερειών, τα ονόματά τους αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως γίνεται γνωστό, το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) θα αναλάβει κεντρικό και σημαίνοντα ρόλο και θα στηρίξει με κείμενα που θα στέλνονται στις οργανώσεις το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο της ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ. Επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ αναλαμβάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος παράλληλα θα συμμετέχει και στην Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ σήμερα και αύριο κάνουν πρεμιέρα τα δύο νέα όργανα, η Πολιτική και η Οργανωτική Γραμματεία, που θα συνεδριάσουν υπό τον κ. Βενιζέλο για να καθορίσουν εν πρώτοις το χρονοδιάγραμμα δράσης τους. Στην Πολιτική Γραμματεία δεν αποκλείεται να συζητηθούν και οι χειρισμοί που θα γίνουν από τον Βαγγέλη Βενιζέλο μεθαύριο Τετάρτη στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.