Διακοπές χαμηλού κόστους για 81.200 δικαιούχους περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους», που ενεργοποιήθηκε χθες.
Στόχος του φετινού προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ (θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για τα έτη 2012-2013), είναι η αναθέρμανση της εσωτερικής αγοράς, που σύμφωνα με τα στοιχεία επίσημων τουριστικών φορέων έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα υποπρογράμματα των «εξαήμερων διακοπών» (5 διανυκτερεύσεις ) που θα διαρκέσουν από τον Αύγουστο έως τις 31 Μαΐου 2013 και της «τρίτης ηλικίας» με διάρκεια από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαΐου 2013.
Στις «εξαήμερες διακοπές» μπορούν να συμμετέχουν με εισοδηματικά κριτήρια υπάλληλοι και συνταξιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους οι οποίοι δεν ήταν δικαιούχοι ανάλογων προγραμμάτων του Oργανισμού Eργατικής Eστίας ή του Oργανισμού Aγροτικής Eστίας. Επίσης, άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι κ.ά. Το όριο του ατομικού εισοδήματος για μεμονωμένους δικαιούχους είναι το ποσό των 18.000 ευρώ, για τους δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα τα 31.000 ευρώ και για τους τρίτεκνους τα 40.000 ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από