ΚΕΝΥΑ

Δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Κένυας – ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ουχούρου Κενιάτα και ο πρώην υπουργός Παιδείας Γουίλιαμ Ρούτο -, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αιματηρά επεισόδια μετά τις προεδρικές εκλογές του 2007, περιλαμβάνονται μεταξύ των τεσσάρων προσώπων που θα δικαστούν τον Απρίλιο του 2013 από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όπως ανακοινώθηκε χθες. Το ΔΠΔ επέτρεψε πάντως στους υποψηφίους να συνεχίσουν την προεκλογική εκστρατεία τους ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ

Ο παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς έδωσε την άδεια για την εκταφή της σορού του Γιάσερ Αραφάτ ώστε να ερευνηθεί η αιτία θανάτου του. Πρόσφατα ένα ελβετικό ινστιτούτο διαπίστωσε την ύπαρξη υψηλών επιπέδων ραδιενεργού πολωνίου σε προσωπικά είδη που ανήκαν στον ιστορικό ηγέτη των Παλαιστινίων.

ΗΠΑ

Η προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και το Δημοκρατικό Κόμμα συγκέντρωσαν τον Ιούνιο 71 εκατ. δολάρια, αρκετά λιγότερα από τα 106 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσαν κατά την ίδια περίοδο ο αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Είναι ο δεύτερος διαδοχικός μήνας που ο Ρόμνεϊ συγκεντρώνει περισσότερα χρήματα από τον Ομπάμα.

ΚΙΝΑ

Ο Δαλάι Λάμα δήλωσε χθες ότι δεν μπορεί να ταχθεί εναντίον των αυτοπυρπολήσεων των Θιβετιανών στην Κίνα, γιατί κάτι τέτοιο θα πλήγωνε τις οικογένειες των θυμάτων. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο 40 Θιβετιανοί.