Διευρύνεται ο κύκλος των κατηγορουμένων στο σκέλος του οικονομικού σκανδάλου στον Δήμο της Θεσσαλονίκης που αφορά το ξέπλυμα χρήματος. Μετά τη σύζυγο του πρώην δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου, Ελένη, που φέρεται ως συνδικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο εντοπίστηκαν αδικαιολόγητα, κατά τις Αρχές, χρηματικά ποσά, δεύτερος συγγενής κεντρικού κατηγορουμένου στην υπόθεση κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα χρήματος.
Πρόκειται για τον αδελφό του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος παραπέμπεται με βούλευμα να δικαστεί για «άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα». Ο 53χρονος είναι ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και κατηγορείται ότι γνώριζε την προέλευση των χρημάτων που κατετίθεντο στον τραπεζικό λογαριασμό του αδελφού του, τα οποία φέρεται ότι προέρχονται από την υπεξαίρεση στον δήμο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το διάστημα 1999 - 2008 του χορήγησε κερδισμένα δελτία Στοιχήματος αξίας 1,06 εκατ. ευρώ ώστε ο κεντρικός κατηγορούμενος στο σκάνδαλο του δήμου να μπορεί να δικαιολογεί χρηματικά ποσά.
Στη δικογραφία αναφέρονται περιπτώσεις στις οποίες ο Π. Σαξώνης φέρεται να πόνταρε 82 ευρώ για να κερδίσει 3.637 ευρώ ή 7,5 ευρώ για να κερδίσει 4.513 ευρώ. Ο ίδιος έχει παραπεμφθεί με βούλευμα σε δίκη για ξέπλυμα χρήματος, συνολικού ποσού 3,1 εκατ. ευρώ.
Για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στην υπόθεση υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης κατηγορούνται, επίσης, ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος με τη σύζυγό του, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μ. Ζορπίδης, καθώς και ένας ανώτερος υπάλληλος, στους λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν αδικαιολόγητα, κατά τις Αρχές, χρηματικά ποσά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από