Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ συμφώνησε με τη γαλλική ομοσπονδία να είναι ο διάδοχος του Λοράν Μπλαν στην «ηλεκτρική καρέκλα» του ομοσπονδιακού προπονητή, ο Λουίς φαν Γκάαλ επέστρεψε στην Ολλανδία και οι Ρώσοι ονειρεύονται τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Η γαλλική ομοσπονδία και ο Ντεσάμπ ήρθαν σε συμφωνία για διετές συμβόλαιο που θα ανανεωθεί αυτόματα για δύο ακόμα χρόνια στην περίπτωση που οι Μπλε προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014. Σημείωση: η Γαλλία έχει κληρωθεί στον ένατο όμιλο, επικεφαλής του οποίου είναι η… Ισπανία.

Η παρουσίαση του Ντεσάμπ έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Βοηθός του θα είναι ο μόνιμoς συνεργάτης του Γκι Στεφάν. Το πρώτο πρόβλημα στο οποίο θα κληθεί να δώσει λύση ο 43χρονος Ντεσάμπ είναι η υπόθεση των Νασρί, Εμβίλα, Μενές και Μπεν Αρφά που έχουν κληθεί σε απολογία για τις 27 Ιουλίου από την ομοσπονδία για θέματα απειθαρχίας στη διάρκεια του Euro 2012.

Στην Ολλανδία οι Οράνιε κοίταξαν πίσω για να πάνε μπροστά προσλαμβάνοντας για δεύτερη φορά στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή τον Λουίς φαν Γκάαλ.

Ο ιδιόρρυθμος αλλά ιδιαίτερα έμπειρος και ικανός προπονητής επιστρέφει για δεύτερη φορά στις Τουλίπες για να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση. Ο Φαν Γκάαλ παραιτήθηκε από εθνικός προπονητής όταν η Ολλανδία απέτυχε να προκριθεί στο Μουντιάλ του 2002.

«Χαίρομαι που με πλησίασε η ομοσπονδία, πρόκειται για μια πρόκληση την οποία περίμενα για καιρό», δήλωσε ο Φαν Γκάαλ, ο οποίος απολύθηκε πέρυσι από την Μπάγερν και στη συνέχεια εκδιώχθηκε από τη θέση του συμβούλου στον Αγιαξ με εντολή του Γιόχαν Κρόιφ.

Δεξί χέρι του Φαν Γκάαλ ορίστηκε ο πρώην αρχηγός του Αίαντα, Ντάνι Μπλιντ.

Στη Ρωσία συνεχίζεται η αναζήτηση ενός μεγάλου ονόματος που θα οδηγήσει την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, το οποίο θα φιλοξενηθεί στα γήπεδά της. Μετά τους Καπέλο, Γκουαρντιόλα ήρθε η σειρά να ακουστεί το όνομα του Μαντσίνι που, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Ρώσοι του προσφέρουν 7,5 εκατ. ευρώ ετησίως για εξαετές συμβόλαιο!