Οι φετινές μεταγραφές των ομάδων μοιάζουν με τον «άγνωστο Χ». Ολοι ψάχνουν χρυσάφι και την καλά κρυμμένη ευκαιρία.

Ο ΠΑΟΚ μετά τον Κουμάλο παίρνει και τον Μπανγκουρά, έναν επιθετικό με θητεία στον Πανσερραϊκό τα τελευταία χρόνια. Δεν έκανε «μπαμ» αλλά προφανώς ο πήχης πέφτει και οι ισχυροί ρίχνουν ματιές και στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό του Μπανγκουρά; Ο παίκτης σημείωσε κάποια γκολ, στις Σέρρες όμως τον θυμούνται και για έναν ακόμη λόγο: όταν πήγαινε στην πατρίδα του, τη Γουινέα, ξεχνούσε να γυρίσει στην ώρα του! Ενας παίκτης με χαρακτηριστικά… Οφορίκουε στον τομέα αυτό. Ή, αν προτιμάτε, θυμίζει τον Ουντέζε στον ΠΑΟΚ.

Τα έχουν αυτά οι αφρικανοί παίκτες. Κάποιοι μάλιστα χάνουν και ένα κομμάτι του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεών τους μέσα στο καταχείμωνο με τις φανέλες των εθνικών τους ομάδων. Αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Δώνης ελπίζουν να πάρουν από τους ξένους τα θετικά τους στοιχεία, γιατί ασφαλώς οι δυνατότητες δεν τους λείπουν.

Στο… άγνωστο ποντάρει και ο Παναθηναϊκός. Κι αν ο Σισοκό δείχνει ταχύτητα σε αυτές τις πρώτες του ημέρες στην Παιανία, το ζητούμενο είναι πόσο θα «δέσει» στην άμυνα ο Βελάσκες. Ο κεντρικός αμυντικός από τη Βενεζουέλα περιγράφεται ως δυνατό παιδί με αθλητικά προσόντα ενώ καλές συστάσεις συνοδεύουν και τον Πίντο. Για να μη δημιουργούνται φρούδες ελπίδες, δεν μιλάμε για ποδοσφαιριστές υψηλής κλάσης. Περισσότερο έχουμε να κάνουμε με παίκτες προοπτικής. Ο Φερέιρα λειτουργεί πιο πολύ ως «συνδετικός κρίκος» με την αγορά της Πορτογαλίας και με τις διασυνδέσεις του φροντίζει να κλείσουν οι τρύπες στο ρόστερ του ΠΑΟ. Ενας προπονητής αγγλικού τύπου, ένας σύγχρονος μάνατζερ.

Κάπως έτσι βαδίζουν και οι λοιπές ΠΑΕ. Εχοντας χάσει τους πλέον αξιόπιστους ποδοσφαιριστές τους, επιδιώκουν να βρουν «χρυσάφι» στα αζήτητα και κάποιες επιλογές τους μοιάζουν με λαχεία. Μένει να δούμε ποιοι θα πιάσουν τον πρώτο λαχνό στο προσεχές πρωτάθλημα.