Δύο χρόνια δίχως τελικό Grand Slam ήταν πολλά για τη Σερένα Ουίλιαμς που βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και το απέδειξε χθες στον ημιτελικό με την Βικτόρια Αζαρένκα!

Η Αμερικανίδα ήταν ασταμάτητη από τη γραμμή του σερβίς, σημείωσε νέο ρεκόρ άσων και με πειστικό τρόπο νίκησε την 22χρονη Λευκορωσίδα με 6-3, 7-6 (6). Οι άσοι της Σερένα ήταν βγαλμένοι από σκληρό πακέτο, σαν του Παπαστράτου, μόνο που μέσα σε εκείνο της 30χρονης μοιάζει να έχει κρύψει το τρόπαιο του Γουίμπλεντον. Αλλωστε τον τελευταίο της τίτλο, τον 13ο στην καριέρα της, τον πανηγύρισε πάλι στο Λονδίνο όπου θέλει να προσπεράσει τον… γρουσούζικο αριθμό.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Εχω δουλέψει πολύ σκληρά και θέλω πάρα πολύ τον τίτλο. Η Βικτόρια είναι σπουδαία τενίστρια και παίζει πάρα πολύ καλά. Στο τέλος έπαιζα λίγο σφιγμένα και ίσως κοίταζα και λίγο πιο μακριά απ’ ό,τι έπρεπε. Ενθουσιαζόμουν, σκεπτόμενη ότι είμαι τόσο κοντά στον τελικό» τόνισε η Γουίλιαμς αμέσως μετά το ματς το οποίο τελείωσε με τρόπο που άρμοζε στην αρχή του παιχνιδιού της.

Στα πρώτα 16 σερβίς πέτυχε 8 άσους και τον 24ο, με τον οποίο έκανε προσωπικό ρεκόρ, τον σημείωσε στο δεύτερο match point που της πρόσφερε η Αζαρένκα. «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα παίξω στον τελικό» δήλωσε η Σερένα, η οποία θα αντιμετωπίσει την πρωτάρα σε τελικό Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα. Η τενίστρια από την Πολωνία που βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε με 2-0 (6-3, 6-4) τη Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ και θα επιδιώξει να πετύχει στην παρθενική της εμφάνιση σε τελικό μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια! Τον πρώτο Grand Slam τίτλο και την άνοδό της στο Νο1 του κόσμου!