Γεύση από… Παρίσι και Μιλάνο είχε η αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΟΕ που θύμιζε διεθνή πασαρέλα. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής που θα μας εκπροσωπήσει στο Λονδίνο, σε μια πρωτότυπη επίδειξη μόδας παρουσίασαν τον επίσημο ρουχισμό που θα χρησιμοποιήσουν στους αγώνες, σε τελετές απονομής και στην καθημερινότητά τους στο ολυμπιακό χωριό και την πόλη.

Την παράσταση έκλεψαν φυσικά τα κορίτσια του μπιτς βόλεϊ (Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη) που εμφανίστηκαν με την αθλητική περιβολή του αγωνίσματός τους, τα κορίτσια του στίβου (Παπαχρήστου – Πανέτα) και η Βάσω Μιλούση της ρυθμικής η οποία παρουσίασε το κορμάκι που θα φορά στους αγώνες και το οποίο έχει σχεδιάσει η ίδια!

Η Adidas που ντύνει για 5ους συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες την ελληνική αποστολή παρουσίασε την πιο ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που δόθηκαν ποτέ σε εθνική ομάδα, ενώ σχεδίασε 45 διαφορετικά προϊόντα για κάθε αθλητή.

«Θα μας κάνουν υπερήφανους με το ήθος τους, τη συμπεριφορά τους και τις επιδόσεις τους. Κόντρα στις… κασσάνδρες στέλνουμε αποστολή τουλάχιστον 106 ατόμων που μπορεί να αυξηθεί με το μπάσκετ» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, για να εκφράσει τη βεβαιότητά του ο Γιάννης Ιωαννίδης για το αγαπημένο του άθλημα. Μάλιστα ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως ήδη επανεξετάζεται το θέμα των προνομίων και των διεκολύνσεων στις δουλειές των αθλητών για να διορθωθούν αδικίες του παρελθόντος και δεσμεύτηκε πως ο αθλητισμός θα πάρει περισσότερα γιατί το αξίζει: «Πρέπει να μπει και στο ΕΣΠΑ. Δεν είναι δυνατόν να του αναλογεί μόλις το 0,02 του προϋπολογισμού. Στον αθλητισμό πρέπει να οδηγούμε τα παιδιά μας και θα βγάλουμε πολλαπλάσιο κέρδος αποφεύγοντας τα κέντρα υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά.