Την πρώτη πέτρα στα ήσυχα – με μερικές εξαιρέσεις – λιμνάζοντα μεταγραφικά νερά πέταξε χθες ο Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Ο ολλανδός άσος επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Αρσεναλ, που λήγει το επόμενο καλοκαίρι, σηματοδοτώντας την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους συλλόγους που ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο Φαν Πέρσι έκανε γνωστό πως είχε συνομιλίες με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ιβαν Γκαζίντις και τον προπονητή Αρσέν Βενγκέρ πριν από τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος «αλλά έγινε ξανά ξεκάθαρο σε μένα πως διαφωνούμε σε πολλά σημεία για τον τρόπο που η Αρσεναλ πρέπει να προχωρήσει».

Επισήμανε πως δεν αναφέρθηκαν οικονομικά ζητήματα για το νέο συμβόλαιο, γιατί όπως τόνισε «τα χρήματα δεν αποτελούν προτεραιότητά μου».

«Σκέφτηκα πολύ για το θέμα αλλά αποφάσισα να μην ανανεώσω το συμβόλαιό μου. Εσείς, οι φίλαθλοι, έχετε φυσικά το δικαίωμα να διαφωνείτε με την άποψη και την απόφασή μου και πάντα θα σέβομαι τις δικές σας απόψεις», ανέφερε ο Φαν Πέρσι σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρσεναλ.

Αφουγκραζόμενος πιθανόν τις προθέσεις του Φαν Πέρσι ο Αρσεν Βενγκέρ έσπευσε να συμφωνήσει για την απόκτηση των Ποντόλσκι και Ζιρού πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν.

Για την απόκτηση του Φαν Πέρσι θα κονταροχτυπηθούν η Μάντσεστερ Σίτι, η Γιουβέντους και πολύ πιθανόν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Φαν Πέρσι είναι ένας ακόμα σπουδαίος άσος της Αρσεναλ που αποφασίζει να φύγει από το Εμιρέιτς λόγω ανομβρίας τίτλων. Εχουν προηγηθεί οι Ανρί, Φάμπρεγας, Νασρί και Κλισί.