OYKΡANIA

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτήρισε αυθαίρετη τη σύλληψη ενός συμμάχου της κρατούμενης πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο. Πρόκειται για τον Γιούρι Λουτσένκο, πρώην υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε τετραετή φυλάκιση για καταχρήσεις και απάτη.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Η κυβέρνηση του Πακιστάν αποφάσισε να ανοίξει ξανά τις οδούς ανεφοδιασμού των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, μετά τη συγγνώμη που ζήτησε η Ουάσιγκτον για τον θάνατο 24 πακιστανών στρατιωτών τον περασμένο Νοέμβριο. Σχετική ανακοίνωση έκανε στην Ουάσιγκτον η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

ΙΡΑΚ

Τουλάχιστον 50 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 100 τραυματίστηκαν χθες σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ιράκ. Η πιο φονική έγινε στη σιιτική πόλη Ντιουανίγια, όταν ανατινάχθηκε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην αγορά της πόλης που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Η Ζενάνι Μαντέλα-Ντλαμίνι, κόρη του πρώην ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, διορίστηκε πρεσβευτής της χώρας της στην Αργεντινή. Η 53χρονη επιχειρηματίας, που είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, είναι η πρώτη από τα τρία εν ζωή παιδιά του Μαντέλα που αποφασίζει να ασχοληθεί με τη δημόσια ζωή.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αλλος ένας επικεφαλής υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του, με αφορμή το φιάσκο της έρευνας για την ομάδα των νεοναζιστών που δολοφόνησαν εννέα μετανάστες. Πρόκειται για τον Τόμας Ζίπελ, πρόεδρο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Πληροφοριών της Θουριγγίας.