Με περισσότερους από 30 τεχνοκράτες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βάζει η τρόικα την Κύπρο στο μικροσκόπιο.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εξετάσουν μακροοικονομικά, δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά θέματα με στόχο να διαπιστώσουν ποιο είναι το ύψος των κεφαλαίων που χρειάζεται η Μεγαλόνησος.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Βάσο Σιαρλή, όπως έχει δείξει η εμπειρία της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας θα χρειαστεί να περάσει περίπου ένας μήνας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης και να υπολογιστεί το ύψος του δανείου.
Ο υπουργός Οικονομικών της Μεγαλονήσου άφησε επίσης να εννοηθεί ότι δεν θα προχωρήσει η προσπάθεια να συναφθούν δάνεια με τη Ρωσία και την Κίνα, όπως είχε επιχειρήσει αρχικά η Λευκωσία.
Στόχος της Κύπρου είναι να υπογραφεί Μνημόνιο βοήθειας μέχρι τα τέλη του μήνα για ποσό που εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 10 δισ. ευρώ - ποσό αρκετό μεγάλο για τα οικονομικά μεγέθη της Κύπρου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από