Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ακόμη και μέσω ενός εκτροφείου αλόγων για το οποίο δεν είχε γίνει η απαραίτητη έναρξη επιτηδεύματος στην Εφορία, φέρεται ότι έκανε ο Σταύρος Ψωμιάδης, γιος του πρώην μεγαλοπαράγοντα ομάδων ποδοσφαίρου Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε διενεργήσει την έρευνα και για τους ύποπτους ποδοσφαιρικούς αγώνες, έκανε φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη αποκαλύπτοντας, σύμφωνα με το 70σέλιδο πόρισμά της, κρυμμένους θησαυρούς, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την πλήρη αποτύπωση της έκτασης του αδικήματος της φοροδιαφυγής.

Εταιρείες που ενώ εμφανίζονταν ζημιογόνες, οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους αποκτούσαν διάφορα περιουσιακά στοιχεία, χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν, απόκρυψη εκατομμυρίων ευρώ που ποτέ δεν είχαν δηλωθεί στην Εφορία, αλλά και επιχειρήσεις-βιτρίνα που χρησιμοποιούνταν για να ξεπλένονται χρήματα από εγκληματική δραστηριότητα είναι τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν την εισαγγελική λειτουργό σε άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι έκαναν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω των διαφόρων επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, αλλά και μέσω τραπεζικών λογαριασμών ή επιταγών σε πολλές από τις οποίες εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος ο Σταύρος Ψωμιάδης.

Επιπλέον είχαν συσταθεί διάφορες εταιρείες των οποίων ο κύκλος των δραστηριοτήτων δεν δικαιολογούσε την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Σταύρος Ψωμιάδης μόνο για το οικονομικό έτος 2007 εμφανίζεται να δηλώνει εισόδημα 7.000 ευρώ στην Εφορία, ενώ από έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα είχε διαχειριστεί περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Μάκη Ψωμιάδη, πληροφορίες αναφέρουν ότι έπειτα από σχετικό έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε πως έχει να υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2000! Χθες ύστερα από πολύωρη απολογία ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος, με σύμφωνη γνώμη της έκτης τακτικής ανακρίτριας Αμαλίας Τσαπικούνη και του εισαγγελέα Δημήτρη Ζημιανίτη ακολούθησε τα ίχνη του πατέρα του και σήμερα οδηγείται στη φυλακή καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος. Ευνοϊκότερη αντιμετώπιση επιφύλαξαν οι δικαστικοί λειτουργοί στην κόρη του Ψωμιάδη, Χριστίνα, αφήνοντάς την ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Στον κατάλογο των κατηγορουμένων αυτή τη φορά φιγουράρουν, εκτός από τον γνωστό Big Mac, η σύζυγος, τα παιδιά του και τρία ακόμη συγγενικά του πρόσωπα. Σύμφωνα με τις Αρχές, όλοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Ποσά εκατομμυρίων ευρώ, που – κατά την κατηγορία πάντα – αποκτήθηκαν άλλοτε μέσω φοροδιαφυγής και άλλοτε μέσω υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακρίτρια αρχικά εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Σταύρου Ψωμιάδη και κάλεσε σε απολογία την αδελφή του Χριστίνα. Η τελευταία, όμως, όταν επιδόθηκε η κλήση, για κακή της τύχη έλειπε διακοπές, με αποτέλεσμα να εκδοθεί και εις βάρος της ένταλμα σύλληψης.

Ωστόσο πολύ νωρίς χθες το πρωί τα παιδιά του Μάκη Ψωμιάδη συνοδευόμενα από τους δικηγόρους τους (Αγγελο Πάρσαλη, Χρήστο Στάθη, Ιωάννη Μοροζίνη και Γιώργο Ανδρεουλάκο) έκαναν την εμφάνισή τους στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και αποφάσισαν να απολογηθούν αυθημερόν, παρά τη βαρύτητα του κατηγορητηρίου.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και η μητέρα τους, η οποία περιμένει να λάβει με τη σειρά της κλήση προκειμένου να απολογηθεί και να δώσει τις δικές της εξηγήσεις για όσα της χρεώνουν οι δικαστικές Αρχές.