Τους φακέλους αιματηρών ένοπλων επιθέσεων και ανεξιχνίαστων δολοφονιών από τρομοκρατικές ομάδες έχουν ανοίξει και εξετάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που χειρίζονται την υπόθεση των δύο αντιεξουσιαστών οι οποίοι συνελήφθησαν ως δράστες «συμβολαίου θανάτου», με πέντε νεκρούς στην Αγία Νάπα της Κύπρου.

Αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να βρουν στοιχεία για τυχόν δράση των δύο αντιεξουσιαστών στην Αθήνα, καθώς και αν υπάρχουν διασυνδέσεις με οργανώσεις οι οποίες έδρασαν στο παρελθόν. Αλλωστε την υπόθεση έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τόσο ο 41χρονος όσο και ο 29χρονος έχουν προσαχθεί από τις Αρχές στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια. Ειδικά ο 29χρονος έχει απασχολήσει με προσαγωγές για επεισόδια την Κρατική Ασφάλεια από το 2002. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση – μάλιστα, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έλεγαν ότι η σύλληψή του ενδεχομένως να ήταν αιτία απώλειας στοιχείων.

Η υπόθεση του μακελειού αποδίδεται σε «συμβόλαιο θανάτου» ύψους, σύμφωνα με πληροφορίες, 30.000 ευρώ.

Χτύπησαν λάθος στόχο. Σημειώνεται πάντως ότι οι δράστες, όπως φάνηκε από τις πρώτες έρευνες, έδρασαν με ερασιτεχνισμό. Φάνηκε ότι δεν είχαν την εμπειρία ως προς το να οργανώσουν τέτοιου βεληνεκούς επιχείρηση και άφησαν παντού ίχνη, ενώ χτύπησαν λάθος στόχο: πίστευαν ότι στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν ο στόχος τους, ενώ τα πυρά δέχθηκαν οι άνδρες της προσωπικής του ασφαλείας οι οποίοι κατευθύνονταν σε τοπική μπιραρία.

Ακόμα, επέλεξαν να ταξιδεύσουν στην Κύπρο χρησιμοποιώντας τα πραγματικά τους στοιχεία ταυτότητας. Αυτά έδωσαν και στο ξενοδοχείο και στο γραφείο ενοικίασης οχημάτων, απ’ όπου νοίκιασαν το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν για την εκτέλεση.

Την ενέδρα θανάτου την έστησαν σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από το ξενοδοχείο όπου έμεναν, το δε σημείο που επέλεξαν ήταν ένας δρόμος περικυκλωμένος με κάμερες ασφαλείας. Επίσης, κάμερες υπήρχαν και στη διαδρομή διαφυγής προς το ξενοδοχείο όπου επέστρεψαν μετά την εκτέλεση.

Σε τουλάχιστον τέσσερις κάμερες είναι καταγεγραμμένο το σκηνικό της εκτέλεσης. Στο νοικιασμένο αυτοκίνητο επέβαιναν οι δύο δράστες. Ο ένας παρέμεινε στο αυτοκίνητο και ο δεύτερος κατέβηκε και όταν εμφανίστηκε το αυτοκίνητο άρχισε να πυροβολεί. Μέσα σε δευτερόλεπτα έριξε 14 σφαίρες, από τις οποίες τουλάχιστον οι οκτώ έπληξαν τα θύματα. Το αυτοκίνητο των σωματοφυλάκων με τους πρώτους πυροβολισμούς ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.