Αφαιρέθηκαν το διπλωματικό διαβατήριο του κ. Σταϊκούρα, καθώς και φάκελοι τους οποίους είχε μεταφέρει από το προσωπικό του πολιτικό γραφείο στο Γενικό Λογιστήριο, μόλις ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως τις τελευταίες ώρες και αναμένεται η επίσημη αντίδραση από την πλευρά του υπουργείου.

Ο Γεώργιος Μέργος νέος γενικός γραμματέας

Καθήκοντα γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μέργος, στη θέση του Ηλία Πλασκοβίτη.

Ο κ. Μέργος κατείχε την ίδια θέση την περίοδο 2004-2007, επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη, ενώ εν συνεχεία διετέλεσε διοικητής του ΙΚΑ (2007-2009).

Ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Εφηρμοσμένη Μικροοικονομική, την Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση, την Οικονομική Ανάπτυξη και τη Διεθνή Αναπτυξιακή Συνεργασία.

Εργάστηκε ως Οικονομολόγος – Ερευνητής στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986) και κατά διαστήματα ως Εμπειρογνώμων στη Γενική Διεύθυνση Ι (Εξωτερικών Υποθέσεων) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ανάπτυξης, καθώς και ως μέλος και ως αρχηγός αποστολής σε πολλές χώρες (Κίνα, Ινδία, Αίγυπτος, χώρες της Νότιας Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της τ. ΕΣΣΔ).

Επίσης έχει διατελέσει Διευθυντής Κλαδικών Ερευνών στο ΙΟΒΕ (1990-1995) και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (1991-1995).