Οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών θα έχουν συνέχεια από την ΑΕΚ, με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα στα ταμεία για να μπορέσει να γίνει βιώσιμη η ΠΑΕ.

Μετά την πώληση του Βίκτωρα Κλωναρίδη στη Λιλ (σήμερα ή αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή) καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να γίνουν και άλλες πωλήσεις – σειρά αναμένεται να πάρουν οι Λεονάρντο και Μάκος. Το σχέδιο σωτηρίας της Ενωσης του Θωμά Μαύρου περιλαμβάνει πωλήσεις και αποδεσμεύσεις παικτών για να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα παίκτες από τις Ακαδημίες.

Ο Παναγιώτης Λαγός ταξίδευσε στη Δρέσδη για να δοκιμαστεί από την Ντιναμό (αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία). Αν πείσει και συμφωνήσει με τους Γερμανούς, θα λυθεί το συμβόλαιό του. Στη λίστα παραχώρησης βρίσκονται και οι Γκερέιρο, Ρίκκα, Αργυρίου.

Ο Βαγγέλης Βλάχος άρχισε από χθες να περνάει από το μικροσκόπιο στα Σπάτα παίκτες από τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ και νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Ο τεχνικός του Δικεφάλου σε ομιλία του υποστήριξε: «Είστε ευλογημένοι και τυχεροί. Ευλογημένοι γιατί είστε σε μια μεγάλη ομάδα και τυχεροί γιατί υπό άλλες συνθήκες δεν θα σας δινόταν αυτή η ευκαιρία. Δεν θα είχε η ΑΕΚ τη διάθεση να ασχοληθεί τόσο πολύ μαζί σας. Οποιος νομίζει ότι δεν μπορεί, δεν έχει τη δύναμη, την ψυχή, το σθένος και το θράσος, δεν υπάρχει λόγος να ξαναέρθει εδώ. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η ηλικία σας. Θα σας αντιμετωπίζω ως επαγγελματίες. Θέλω να σας βοηθήσω γιατί είστε μικροί. Πρέπει να δουλέψουμε με τους μικρούς, κάτι που άργησε να γίνει στην Ελλάδα. Το όνειρό σας είναι εδώ».

Την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ΑΕΚ και ο Βλάχος θα επιλέξει 4-5 παίκτες για την πρώτη ομάδα.

Ο Θωμάς Μαύρος σε δηλώσεις του στη Nova Σπορ FM υπογράμμισε: «Ο Μαύρος πάντα βάζει γκολ. Αγαπώ πολύ την ΑΕΚ και είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι η αγάπη κάνει θαύματα. Αν αυτό που νιώθω εγώ μέσα μου το νιώσουν και οι υπόλοιποι ΑΕΚτζήδες, μαζί θα κάνουμε θαύματα. Εχουμε ανάγκη τον Ντέμη και περιμένουμε τη βοήθειά του. Με σωστή διαχείριση θα μπορέσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Κι έπειτα θέλω να περάσει η ΑΕΚ στα χέρια του κόσμου. Να γίνει ο λαός της μεγαλομέτοχος».