Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου και θα έχει και την πρώτη, μικρής διάρκειας, συνάντηση με την τρόικα.

Την Πέμπτη θα γίνει επίσης, η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Μαζί του θα ορκισθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος θα οριστεί υφυπουργός Επικρατείας, και ο βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας ως υφυπουργός Αποδήμου Ελληνισμού.

Καταργούνται όλες οι αμειβόμενες Επιτροπές των υπουργείων, καθώς και οι Ειδικές Γραμματείες

Στο μεταξύ, με εντολή του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς, καταργούνται όλες οι αμειβόμενες Επιτροπές των υπουργείων, καθώς και οι Ειδικές Γραμματείες.

Η ανασυγκρότηση των όποιων γραμματειών και επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει πλέον από μηδενική βάση, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού,  με τη διευκρίνιση πως η απόφαση αυτή δεν ισχύει για ειδικές γραμματείες που δεν μπορούν να διακόψουν την λειτουργία τους, όπως το ΣΔΟΕ.

Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείται σημαντικό χρηματικό ποσό υπέρ των φορολογουμένων και μπαίνει τάξη στον κρατικό μηχανισμό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του πρωθυπουργικού σχεδίου να δείξει στην τρόικα ότι θα προχωρήσει αποφασιστικά στην περικοπή δαπανών στο δημόσιο τομέα.
Προ ημερών υπήρξε ειδική οδηγία του πρωθυπουργού ότι πλέον θα απαιτείται η άδειά του για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και στο εσωτερικό οι υπουργοί και υφυπουργοί. Ο βασικός λόγος που εκδόθηκε η συγκεκριμένη οδηγία ήταν για να γίνει οικονομία, αλλά και να μην προκαλείται, καθ' οιονδήποτε τρόπο, το δημόσιο αίσθημα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από