Μπαράζ ληστειών με εισβολές σε σπίτια και καταστήματα σημειώθηκε και το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στην Αττική.

Στην Ηλιούπολη, χθες τα ξημερώματα, τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας και με την απειλή όπλων και μαχαιριού ακινητοποίησαν τον ένοικο. Του έκλεψαν την κυνηγετική καραμπίνα που είχε στο σπίτι του και του απέσπασαν κοσμήματα και άγνωστο χρηματικό ποσό.

Σε διαμέρισμα στο Κέντρο της Αθήνας, πάλι χθες τα ξημερώματα, άγνωστος εισέβαλε σε σπίτι από ανοιχτή μπαλκονόπορτα και αφού χτύπησε την αλλοδαπή ένοικό του άρπαξε χρήματα και το κινητό της. Το θύμα μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.

Αλλη μια ληστεία έγινε χθες το μεσημέρι σε κατάστημα ψιλικών στη Νέα Σμύρνη. Ο δράστης μπήκε στο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού άρπαξε όσα χρήματα βρήκε στο ταμείο.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου άλλος ένας υπάλληλος περιπτέρου έγινε στόχος ληστών. Οι δυο ένοπλοι τον απείλησαν με πιστόλι και του άρπαξαν τσιγάρα και χρήματα.

Πλούσια δράση είχαν στο μεταξύ οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα μετά τη ληστεία στο σπίτι τού προπονητή Γιώργου Δώνη κατόπιν πολύωρης καταδίωξης.

Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, οι δύο δράστες εμπλέκονται σε σειρά άλλων ληστειών στην περιοχή των βορείων προαστίων και ήδη έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους σε επτά ληστείες.