«Εγώ δεν παριστάνω το παιδί του λαού». Με το σύνηθες ταπεινό ύφος του ο Θόδωρος Πάγκαλος απαλλαγμένος από το άγχος της εκλογικής βασάνου, εξοβέλισε τα κλισέ του Νίκου Ξανθόπουλου με τα οποία γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές πολιτικών ανδρών και κήρυξε το – προσωρινό ίσως; – τέλος της παρουσίας της οικογένειάς του στη Βουλή. «Είμαι ο 4ος βουλευτής σε ευθεία γραμμή στην οικογένειά μου», πρόσθεσε ρίχνοντας και ένα «vacuum poteris non est» (δεν μπορεί να υπάρξει κενό εξουσίας), όμως όχι τυχαία, αλλά επειδή «τώρα έχουμε το Βενιζέλο αρχηγό» και τα λατινικά φαίνεται να ταιριάζουν περισσότερο στο νέο ΠΑΣΟΚ.

Μας καθησύχασε λοιπόν πως θα υπάρξει κυβέρνηση προβλέποντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα κερδίσουν μαζί από 154 έως 168 βουλευτές. Και μετά; Το «δόγμα της Μελίνας Μερκούρη» όπως το χαρακτήρισε, από την ταινία ποτέ την Κυριακή: «And then, everybody goes to the beach» («Και μετά, όλοι πηγαίνουν στην ακρογιαλιά»). Ο αντιπρόεδρος, μεταξύ απειλής και υπόσχεσης, επανέλαβε ότι μετά την περίφημη ρήση του που γνώρισε τόση επιτυχία στο Πανελλήνιο ετοιμάζει και το βιβλίο «Μαζί τα φάγαμε» και έμεινε πιστός στην προσφιλή του εμμονή: «Η γυναίκα μου έχασε στις δημοτικές εκλογές αλλά είχε πάρει 30%. Αν ο Τσίπρας έπαιρνε τέτοιο ποσοστό, θα ανέβαινε στα δένδρα και θα έκανε την καρδερίνα».

Από τα ελληνικά βουκολικά τοπία, στον Νότο της Σιβηρίας μεταφερθήκαμε όταν ο Γιάννης Τραγάκης και ο Μάρκος Μπόλαρης, πρόεδροι των Εξεταστικών για τις οπλικές αγορές, συζήτησαν τις σκοτεινές διαδρομές των εκατομμυρίων του Ακη Τσοχατζόπουλου. «Τα Tor-M1 ήταν φτιαγμένα για τις ρωσικές στέπες, βαράγανε οριζόντια και προς τα πάνω. Εμείς τις πυροβολαρχίες τις έχουμε στα βουνά, επομένως, όταν τα αεροπλάνα πετούν χαμηλά, δεν μπορούν να τα εντοπίσουν τα ραντάρ», κατήγγειλε ο πειραιώτης Τραγάκης, γνωρίζοντας την τοπογραφία της ρωσικής στέπας ως άλλος Τάρας Μπούλμπα.

Φώφη Γεννηματά και Γιάννης Μιχελάκης αναφέρθηκαν στα δάνεια που πνίγουν τα ελληνικά νοικοκυριά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως οι τράπεζες δεν θα έπρεπε να δίνουν δάνεια σε ανθρώπους των οποίων το εισόδημα έχει ήδη καλυφθεί. Ναι, αλλά τότε δεν θα έπαιρναν ποτέ δάνεια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε ο δημοσιογράφος. Δεν πειράζει, ας μιλάμε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, ήταν η διαπίστωση.

Εμείς μιλάμε για ευρύτερες συνεργασίες, είπε η Γεννηματά. Εμείς δεν μιλάμε, είπε ο Μιχελάκης. And then, everybody goes to the beach…