Υπερψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, με ψήφους 194 υπέρ και 59 κατά, η κύρωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη θέσπιση του μηχανισμού σταθερότητας.

Με τη σύσταση του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη ( Δημοκρατική Συμμαχία) ενώ την αντίθεσή τους διατύπωσαν τα άλλα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ανακοίνωσε ότι στο εξής θα υπάρξει διακριτός λογαριασμός του ελληνικού Δημοσίου σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνον για την άμεση εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και δεν θα διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών περιέγραψε χτες ο Β. Βενιζέλος στην πρώτη του ομιλία ως νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι η Ευρώπη είναι μονόδρομος και σημείωσε πως «δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος, καμία άλλη στρατηγική προσέγγιση για να αυξήσουμε τον χαμηλό μισθό, να μειώσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στη χώρα».

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ακόμη την ανάγκη «να προστατευθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού», έκανε λόγο για ανεπάρκεια των πολιτικών ηγεσιών να μιλήσουν με ειλικρίνεια στον κόσμο ενώ κάλεσε να συνέλθουν όσοι «διεκδικούν τους δικούς τους ανεμόμυλους και να αντιληφθούν την πραγματική κατάσταση της χώρας».

«Αν κάποιοι μένουν περιχαρακωμένοι στα στενά όρια του κομματικού πατριωτισμού και διεκδικούν τους δικούς τους ανεμόμυλους, μπορούμε μόνο να τους παρακολουθούμε με συμπάθεια, και να τους κάνουμε έκκληση να συνέλθουν και να αντιληφθούν την πραγματικότητα» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.