Κατά την παραμονή της στο Βερολίνο, η υπουργός Ανάπτυξης πρόκειται να συναντηθεί με τον ομόλογό της και αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ, καθώς και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η κ. Διαμαντοπούλου, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για τη δημιουργία του Ταμείου Εγγυήσεων για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εμφανίστηκε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αισιόδοξη ότι θα ενεργοποιηθεί περί τα τέλη Μαΐου, καθώς «μετά το PSI το κλίμα είναι πολύ καλύτερο στην Ευρώπη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα»..

Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, η υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανακάμψει στις εκλογές, «πληρώνοντας βεβαίως για τα λήθη του, αλλά και πείθοντας για την αναγκαιότητα των μέτρων», όπως είπε και πρόσθεσε ότι «δεν έχει νόημα η πόλωση στις επερχόμενες εκλογές».

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι μετεκλογικά, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, θα προτιμούσε τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης με τη συμβολή της ΔΗΜΑΡ, αλλά επεσήμανε ότι «εφόσον οι πολίτες επιλέξουν διαφορετικά, τότε στο ενδεχόμενο

συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτή θα πρέπει να βασίζεται σε προγραμματική συμφωνία».

Τέλος, τάχθηκε, εμμέσως πλήν σαφώς, υπέρ του να παραμείνει επικεφαλής μιας ενδεχόμενης κυβερνητικής συνεργασίας ο σημερινός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, λέγοντας ότι «θα ήταν σωστότερο να πάμε σε δοκιμασμένο πρόσωπο».