Αν μη τι άλλο λοιπόν, το ενδιαφέρον στην ουρά της βαθμολογίας παραμένει αμείωτο και όλα δείχνουν ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική πολλές ομάδες θα δίνουν τη μάχη για την παραμονή τους.

Η Ξάνθη (29), ο Πανιώνιος (29), ο ΠΑΣ Γιάννινα (28), ο Λεβαδειακός (27), ο Εργοτέλης (26), ο Παναιτωλικός (25) και η Κέρκυρα (24) είναι οι ομάδες που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Τα παιχνίδια των επτά ομάδων που κινδυνεύουν (με αστερίσκο σημειώνονται οι εκτός έδρας αγώνες) μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος:

Ξάνθη: Ατρόμητος*, Δόξα Δρ., Λεβαδειακός*, Πανιώνιος*, Εργοτέλης.

Πανιώνιος: Αρης*, Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός*, Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης*.

ΠΑΣ Γιάννινα: Εργοτέλης, ΠΑΟΚ*, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ*.

Λεβαδειακός: Δόξα*, Πανιώνιος *, Ξάνθη, Εργοτέλης*, ΠΑΟΚ.

Εργοτέλης: Γιάννινα*, Ατρόμητος, Δόξα *, Λεβαδειακός, Ξάνθη*.

Παναιτωλικός: ΑΕΚ*, Ολυμπιακός, ΟΦΗ*, Αρης, Παναθηναϊκός*.

Κέρκυρα: ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός*, ΟΦΗ, Αρης*.

Για την Ξάνθη η σωτηρία περνάει από το Περιστέρι και το Καυταντζόγλειο όπου θα αντιμετωπίσει την (πεσμένη) Δόξα. Η ακριτική ομάδα θα πρέπει να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί, προκειμένου να ανταποκριθεί στο δύσκολο πρόγραμμα που έχει με τον Λεβαδειακό και τον Πανιώνιο εκτός έδρας και τον Εργοτέλη εντός. Και οι τρεις αυτές ομάδες μάχονται για τη σωτηρία τους.

Ο Πανιώνιος έχοντας τον Λεβαδειακό και την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη, εφόσον μαζέψει 6 βαθμούς στα δύο αυτά παιχνίδια, μπορεί να ελπίζει βάσιμα ότι έχει σωθεί.

Από τα πέντε παιχνίδια που απομένουν, ο ΠΑΣ έχει τρία στο γήπεδό του, αρχής γενομένης την Κυριακή με τον Εργοτέλη. «Φωτιά» είναι επίσης και τα άλλα δύο ματς που θα δώσει στο Ζωσιμάδες με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Η αποστολή της ομάδας του Αγγελου Αναστασιάδη είναι πολύ δύσκολη.

Για τον Λεβαδειακό, πολλά θα κριθούν την Κυριακή στο Καυταντζόγλειο. Αν νικήσει τη Δόξα, έχει κάνει ένα θετικό βήμα.

Εχει επίσης εκτός έδρας τον Πανιώνιο και τον Εργοτέλη, που επίσης καίγονται για βαθμούς και στη Λιβαδειά την Ξάνθη.

Για τον Εργοτέλη πολλά θα κριθούν την προσεχή αγωνιστική στα Γιάννινα και στα εντός έδρας ματς που έχει με Ατρόμητο και Λεβαδειακό. Δύσκολη η αποστολή του Παναιτωλικού αφού θα έχει να αντιμετωπίσει τους τρεις του πρώην ΠΟΚ, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκεται και η Κέρκυρα που καλείται να αντιμετωπίσει δυνατότερους αντιπάλους που μόνο αδιάφοροι δεν είναι.