Απομένουν πέντε ματς για να ολοκληρωθεί και η τελική φάση αλλά, όπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα να χάσει τον τίτλο η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ ανέβασε πιο ψηλά τον πήχη: «Θέλουμε το νταμπλ όπως έχει ζητήσει η διοίκηση αλλά έχω πει στα κορίτσια που δουλεύουν πολύ στις προπονήσεις ότι δεν θέλουμε να χάσουμε από καμία ελληνική ομάδα. Αν το καταφέρουμε, θα είναι πολύ σημαντικό.

Ηταν νίκη βαθμολογίας, γοήτρου, αλλά και ψυχολογίας, ενόψει του ημιτελικού στο Κύπελλο. Υπάρχει και αυτός ο στόχος».

ΚΥΡΙΑΡΧΗ

Η ΑΕΚ μπορεί να μην είχε σταθερά καλή απόδοση σε όλο το ματς, αλλά κυριάρχησε απέναντι στον Ολυμπιακό, που έκανε πολλά λάθη.

Το σημαντικό στοιχείο της ήταν το σερβίς, ενώ κορυφαίες ήταν οι Τζανακάκη (11 π. με 7/12 επιθ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Μποροβίντσεκ (12 π., 9/15 επιθ., 3 μπλοκ) και Κις (15 π., 12/32 επιθ., 2 μπλοκ).

Η Γεωργία Τζανακάκη θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους: «Εχουμε ένα καλό προβάδισμα για τον τίτλο αλλά μαθηματικά ακόμα δεν τον έχουμε κατακτήσει. Ετσι, πρέπει να περιμένουμε και να συνεχίσουμε τη δουλειά. Κόντρα στον Ολυμπιακό, πάντως, είχαμε καλό σερβίς, πιέσαμε, παίξαμε άμυνα και τελειώσαμε τις επιθέσεις».

Η βαθμολογία στις θέσεις 1-6: ΑΕΚ 32, Ολυμπιακός 25, Παναθηναϊκός 22, Ηρακλής Κηφισιάς 21, Μαρκόπουλο 13, Βριλήσσια 8.

Γκρίνια στο βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού μετά την ήττα από την ΕΑΠ. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης στη χτεσινή του συνάντηση με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Καλμαζίδη εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις τελευταίες εμφανίσεις, ενόψει μάλιστα και του φάιναλ-8 του Κυπέλλου στη Σύρο.

n Στο μεταξύ, ο αθλητικός δικαστής ανέβαλε και πάλι τη συζήτηση για τον Ηρακλή, ο οποίος έχει κληθεί επειδή δεν κατέβαλε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε παλαιότερους αθλητές.