Σε μια εποχή παρακμής και αγανάκτησης, οι «Τρεις αδελφές» αναζητούν το νόημα στη ζωή την ώρα που το μόνο που τους απομένει είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Το έργο αυτό του Αντον Τσέχοφ (που έκανε πρεμιέρα το 1901) ανεβάζει μέσα από μια σύγχρονη ματιά ο Ευδόκιμος Τσολακίδης και η Αθηναϊκή Μυθοποιία στο θέατρο Αρτι.

Τρεις άνδρες ηθοποιοί (Βασίλης Ζαϊφίδης, Πέτρος Ιωάννου, Νικόλας Μαρμαράς) ενσαρκώνουν τους ήρωες του έργου – γυναικείους και ανδρικούς – οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια εποχή κρίσης και ξεπεσμού σαν τη σημερινή. Οι ιστορίες τους εξελίσσονται υπό τους ήχους του ροκά Νικ Κέιβ, του ρέγκε Shaggy αλλά και του λαϊκού Στράτου Διονυσίου (μουσική επιμέλεια: Ευδόκιμος Τσολακίδης, Νικόλας Μαρμαράς).

«Στην παράσταση πρωταγωνιστούν τρεις πόλοι που εκφράζονται μέσα από τους ήρωες. Πόλοι που συναντάμε και στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία», λέει στα «ΝΕΑ» ο Ευδόκιμος Τσολακίδης.

«Ο ένας παρουσιάζει την αισιόδοξη εκδοχή που υποστηρίζει ότι όλα θα πάνε καλά. Ο άλλος την απαισιόδοξη που δεν βρίσκει νόημα σε τίποτα πια. Και τέλος υπάρχει ο απαθής που δεν καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης», εξηγεί ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου των Αλλαγών. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι της Τίνας Τζόκα.