Πρόκειται για τον πιο αγαπητό διευθυντή τράπεζας στην Ισπανία. Είναι ο άνθρωπος που έδωσε νέα διάσταση στο ποδόσφαιρο, αλλά και στη ζωή των Ισπανών που δοκιμάζονται σκληρά από την ανεργία και την οικονομική κρίση.

Πρόκειται για τον Πάμπλο Ινφάντε, τον ήρωα της διάσημης πλέον Μιραντές, που έγινε μόλις η τρίτη ομάδα από την τρίτη κατηγορία που φτάνει έως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Απόψε η Μιραντές καλείται να κάνει μία ακόμα υπέρβαση αντιμετωπίζοντας στον πρώτο ημιτελικό την Ατλέτικ Μπιλμπάο.

«Ξέρουμε ότι είναι το μεγάλο φαβορί. Θα έλεγα ότι οι πιθανότητες να προκριθεί είναι 99% γι’ αυτούς και μόλις 1% για εμάς. Αλλά διαθέτουμε ενθουσιασμό και δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε», δηλώνει ο Ινφάντε, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στη διοργάνωση με επτά γκολ.

Εδρα της Μιραντές είναι η μικρή πόλη των 40.000 κατοίκων Μιράντα ντε Εμπρο, η οποία πλήττεται από την ανεργία, όπως φυσικά και όλη η Ισπανία.

Οπου και αν αγωνίζεται η Μιραντές ο Ινφάντε οδηγά όλη τη νύχτα μετά τον αγώνα προκειμένου να βρίσκεται στο πόστο του,

στο υποκατάστημα τράπεζας στο οποίο είναι επικεφαλής, αποφεύγοντας τις «κοπάνες», καθώς θεωρεί ότι σε μια χώρα με 5,5 εκατομμύρια ανέργους η δουλειά είναι ευλογία.