Αυξάνονται από σήμερα τα μεσάνυχτα οι τιμές των διοδίων: οι αυξήσεις για τα Ι.Χ. κυμαίνονται από 5 έως 30 λεπτά. Σταθερές παραμένουν οι τιμές στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πατρών, στα διόδια της Πελασγίας (στη Φθιώτιδα) και στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Την ίδια ώρα, τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους βρίσκονται στο «κόκκινο», αφού οι τράπεζες έχουν διακόψει τη χρηματοδότηση (από τον Νοέμβριο τού 2010) και, μαζί με αυτά και οι υπεσχημένες μειώσεις στα διόδια. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί - από τον περασμένο Απρίλιο - στους κατασκευαστές προκειμένου να συνεχίσουν τα έργα είναι μείωση στα διόδια από 25% έως 30% για τα κατασκευασμένα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων επί τρία χρόνια και ταυτόχρονη μείωση 50% για τα υπό κατασκευή τμήματα.
Ετσι, σύμφωνα με τα όσα έγιναν χθες γνωστά: στη Νέα Οδό (στο τμήμα από Αθήνα έως Σκάρφεια) οι οδηγοί των Ι.Χ. αυτοκινήτων θα πληρώνουν στα διόδια Αφιδνών 2,10 ευρώ (από 2,05 ευρώ), Θήβας 2,55 ευρώ (από 2,50) και Τραγάνας 2,45 ευρώ (από 2,40 ευρώ).
Στα διόδια της Τραγάνας (στην περιοχή των Θερμοπυλών) οι οδηγοί των αυτοκινήτων θα πληρώνουν 1,65 ευρώ (από 1,55 ευρώ που πληρώνουν σήμερα). Στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου η απλή διέλευση των επιβατηγών αυτοκινήτων θα κοστίζει 13,20 ευρώ (από 12,90 ευρώ). Στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας -Κορίνθου η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων θα κοστίζει 3,20 ευρώ (από 3,10 ευρώ). Στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στα διόδια του Μοσχοχωρίου η διέλευση των αυτοκινήτων θα κοστίζει 3 ευρώ (από 2,90 ευρώ), στο Μακρυχώρι 1,10 ευρώ (από 1 ευρώ) και στον Πυργετό 2,40 ευρώ (από 2,30 ευρώ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από